Prezident La Ligy Javier Tebas často otvorene hovoril o finančných problémoch Barcelony a kritizoval situáciu v katalánskom klube. Tentokrát si prezident La Ligy opäť kopol do Barcelony.

Je zrejmé, že Javier Tebas nie je fanúšikom Superligy, teda futbalového projektu trojice klubov Realu Madrid, Juventusu a Barcelony. Prezident La Ligy tentokrát uviedol, že Juventus a Barcelonu nemožno považovať za príklad z hľadiska udržateľnosti: "Nemyslím si, že Juventus je lídrom v oblasti udržateľnosti a myslím si, že to isté platí aj o Barcelone. Jediným z trojice týchto klubov, ktorý môže ísť príkladom, je Real Madrid," uviedol.

Tebas tak reagoval na posledné udalosti súvisiace s Juventusom. Andrea Agnelli ako prezident klubu s celým predstavenstvom rezignovali kvôli nezrovnalostiam v účtovníctve. Tebas v reakcii na to požiadal UEFA, aby uvalila sankcie na Juventus. Gabriele Gravina, prezident talianskej federácie však Tebasovi odkázal, aby sa staral o kluby vo svojej lige.

Prezident La Ligy však využil príležitosť a vyjadril sa k možnému návratu Lea Messiho na Camp Nou. Tebas zastáva názor, že šance na príchod Argentínca do metropoly Katalánska sú nízke: "Závisí to od Messiho platu. Neviem, čo Messi chce... po prvé, či chce odísť z PSG, po druhé, či ho PSG pustí, a po tretie, závisí to od toho, koľko Messi zarába, však? Všetko závisí od týchto okolností," povedal.

"A ak sú všetky tri okolností dané a pre Barcelonu pôjde o čiastku, ktorú si bude vedieť dovoliť v rámci finančnej kontroly, tak Messi prestúpi. Ale všetko závisí od toho, koľko Messi zarába. Ak bude čiastka taká, ako pred tým, keď odišiel, potom nepríde," dodal Tebas.

zdroj: Cadena SER
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
Rasto Premium
2022-12-02 14:44:32
Trapko, na čo sa vyjadruje ešte aj k Juve?
2022-12-02 14:59:46
Nejde ani tak o kluby ako o prezidentov, ktorý ich riadia. V našom prípade a vlastne aj v prípade už aj Juventusu sú to bývali prezidenti, čo podvádzali pri rozpočtoch a ničili kluby. My len máme problém sa z toho dostať a to ešte pár rokov potrvá. Laporta to zatiaľ manažuje celkom dobre je to taký Barcelonsky Perez a bodaj by bol prezidentom dlhšie. Radšej ako riskovať pri voľbách výber druhého Bartomea. To za čo je Laporta kritizovaný, tak žiaľ ťažké časy si žiadajú ťažké rozhodnutia ako to s Messiho odchodom. Bodaj by už prišli aj nejaké úspechy a z toho peniaze nech sa uzdravíme o niečo rýchlejšie.

Už teraz môžeme predpokladať, že Messi by mal mať plat na hranici toho stanoveného limitu 10 mega ročne v čistom. Odchodom Busiho, Piqueho, odčítaním platu Griezmanna, ďalej pravdepodobne aj Umtitiho plat sa môže škrtnúť sa snáď miesto pre tých 10 mega ročne nájde.