Útočník Palmeirasu Endrick má len 16 rokov, no už teraz má o neho záujem rad elitných európskych klubov. Záujem má aj katalánska Barcelona, ale do boja o podpis hráča sa nakoniec nezapojí. Dôvod je zrejmý - financie.

Barcelona sa nezapojí do boja o podpis Endricka a to aj napriek Xaviho vyhláseniam spred pár dní, keď potvrdil, že Katalánci majú o hráča záujem a že on sám sa s Endrickom stretol, aby mu vysvetlil projekt klubu. Barcelona totiž jednoducho nemá na to, aby za transfer minula 60 miliónov eur. Palmeiras chce na prestupe zarobiť čo najviac.

To otvára cestu pre Real Madrid či Paris Saint-Germain alebo dokonca Chelsea. Médiá uvádzajú, že najväčšie šance má madridský Real. A Los Blancos majú aj potrebné finančné zdroje.

Vyčkávacia taktika

Vzhľadom na to, že Barcelona nemá peniaze, môže len sledovať, čo sa v prípade Endricka bude diať. Jedinou nádejou Kataláncov je, že hráč počká až do roku 2024. V tom roku oslávi 18. narodeniny a bude sa môcť presťahovať do Európy. Dovtedy nemôže podpísať zmluvu so žiadnym klubom.

V každom prípade je jasné, že ostatné kluby nebudú len tak nečinne vyčkávať a namiesto toho sa pokúsia dohodnúť s hráčom na predbežnej zmluve. A v dostatočnom predstihu. Katalánci medzičasom veria, že budú mať možnosť predložiť mu návrh zmluvy v roku 2024, ale ostatné kluby rokujú s Palmeirasom už teraz.

Minulosť nám ukázala, ako sa situácia v takýchto prípadov môže vyvinúť a zrejme aj vyvinie. Dokonalým príkladom sú obchody Realu Madrid v prípade Viniciusa a Rodryga. Tieto transfery boli dohodnuté minimálne rok predtým, než hráči napokon prestúpili na Bernabéu.

Finančné fair play

Kataláncov výrazne ovplyvňuje ich zlá finančná situácia. Problém je však v tom, že sa to netýka len možného transferu Endricka, ale aj ďalších prestupových cieľov FC Barcelona. Nad prestupovým letom 2023 z pohľadu Blaugranas sa vznášajú veľké otázniky. Zdá sa, že o veľkých prestupoch nemôže byť ani reč. Pritom je potrebné kúpiť minimálne poriadneho pravého beka a zrejme aj nástupcu Busquetsa.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
jirkam Premium
2022-12-03 09:51:55
K čemu, máme FDJ a s rezervou
Desta. Můžu si koupit cokoliv, ale musím mít na,to. My nemáme ,tak vařím z toho co mám doma