Majstrovstvá sveta pokračujú nezadržateľne ďalej. Včerajšok priniesol opäť viacero zaujímavých momentov.

Najlepšie: Depay sa prebudil

Hráč FC Barcelona prežíva v klube veľmi náročnú sezónu, keďže odohral len veľmi málo minút, k tomu sa pridružilo aj zranenie. Napriek tomu sa však dostal do Kataru a v reprezentácii Holandska nezohráva okrajovú úlohu. V skupinovej fáze sa mu síce nepodarilo skórovať, no v osemfinále šampionátu si Memphis zahral od úvodných minút a do siete USA strelil jeden gól. Holanďanovi tento presný zásah určite dodá sebavedomie a je možné, že po turnaji sa vráti do Barcelony v lepšej forme.

Najhoršie: Kiks brankára Austrálie

Argentína na čele s Leom Messim postúpila cez Austráliu do štvrťfinále, v ktorom sa stretne s Holandskom. Svoj podiel na tomto postupe Albicelestes mal aj brankár Austrálie Mathew Ryan. Doteraz na turnaji chytal veľmi slušne, keďže inkasoval len v zápase proti Francúzsku. V zápasoch proti Dánsku a Tunisku vychytal čisté konto. Proti Argentíne inkasoval po strele Lea Messiho, ktorý mieril veľmi presne. Druhý gól Argentíny však ide na jeho vrub, keďže sa rozhodol pre dribling vo vlastnej šestnástke, ale o loptu prišiel. Julian Álvarez tento darček využil a zvyšoval na 2:0.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2022-12-04 08:47:41
Pri tej chybe australskeho brankara zohralo rolu aj to, aky dobry presing bol zo strany Argentiny, a hlavne sikovnost Alvareza. Na rozdiel od toho bol australsky gol len ciste stastie a nahoda. Cize najhorsie na 14 dni bola argentinska smola. Malo byt 2-0.
2022-12-04 08:55:15
Kdyby lautaro využil aspoň jednu šanci vyhrál by táta 120000 kopyto jedno