Kapitán Les Bleus Hugo Lloris a tréner Didier Deschamps na tlačovke pred dnešným zápasom osemfinále Majstrovstiev sveta proti Poľsku vyzdvihli kvality Roberta Lewandowskeho.

"Patrí medzi najlepšie deviatky na svete. Je dôležitou súčasťou svojho tímu. Stále je to kolektív, mužstvo, ktoré má veľké potešenie brániť a vydržať. Lewandowski môže kedykoľvek urobiť rozdiel," povedal Lloris, ktorého citoval RMC Sport.

S názorom Llorisa sa stotožnil aj tréner národného tímu Francúzska Didier Deschamps, ktorý vyhlásil, že Lewandowski a Mbappé patria medzi najlepších hrotových útočníkov na svete a dnešný zápas bude mimoriadne napínavý: "Budú hrať. Čo sa týka zvyšku... Ak chcete porovnávať, tak vám dovolím porovnávať. Patria medzi najlepších na svete, s rôznymi kvalitami. Sú veľmi dôležitým prvkom tímu," povedal.

Deschamps na adresu Lewyho dodal: "V prípade útočníkov tohto typu, musíte obmedziť ich vplyv. Veľmi dobre využíva svoje telo. Akákoľvek lopta môže byť nebezpečná. Ale nebudeme sa koncentrovať len na neho."

Je zrejmé, že Poľsko nie je v zápase proti Francúzsku favoritom a ak chce mať aspoň akú takú nádej na postup do štvrťfinále, Lewandowski musí mať naozaj veľmi dobrý deň.

zdroj: RMC Sport
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.