Gavi podáva na Majstrovstvách sveta v Katare výborné výkony a patrí medzi kľúčových hráčov tímu Luisa Enriqueho. Záložník La Roja poskytol rozhovor pre madridský denník Marca, v ktorom porozprával o poslednom zápase skupinovej fázy, či nadchádzajúcom stretnutí proti Maroku. Okrem iného sa vyjadril aj k tomu, ako sa Španielsko vyhlo v rebríčku Brazílii.

Prehra s Japonskom

"Na začiatku to nebolo jednoduché. Chceli sme vyhrať, byť prví a pokračovať v dobrej atmosfére. Tréner nás upozornil, že toto je najťažší zápas a že bez ohľadu na to, čo budeme počuť, musíme to vedieť. A tak to aj bolo. Uplynulo trochu času a začali sme sa na to pozerať inak. Sme v osemfinále, ale máme tu aj veľmi dobré tímy, ktorým sa nepodarilo postúpiť. Musíme si teda skutočne myslieť, že tlak je privilégium."

Chyby na turnaji

"Zo zápasu proti Japonsku sa musíme poučiť pred tým, čo príde. Vieme, čo musíme urobiť. Nestratíme koncentráciu a budeme sa sústrediť na náš cieľ, ktorým je výhra šampionátu. Urobíme to tak, že zostaneme verní tomu, čo sme robili po celé roky. Bolo by chybou vzdať sa všetkého, v čo teraz veríme. Musíme akceptovať svoje chyby, napraviť ich a hrať s väčším presvedčením, než kedykoľvek predtým. V každom zápase chceme dať zo seba všetko."

Spôsob hry

"Vieme, že náš spôsob zostane rovnaký. To, čo sa stalo, je, že sme prestali presúvať loptu zo strany na stranu, čiže to, čo robíme najlepšie. Z tohto zápasu sa musíme veľmi poučiť. Som presvedčený, že mužstvo je natoľko vyspelé, aby to dokázalo urobiť."

Zápas proti Maroku

"Očakávame veľmi ťažký zápas. Sú to Majstrovstvá sveta a už nie sme v skupinovej fáze. Ihrisko ukázalo, že Maroko je lepšie ako Chorvátsko a Belgicko, dva tímy najvyššej úrovne. Čo viac môžeme povedať? Videli sme, že Maroko je skvelé ako tím, aj individuálne."

Španielsko sa vyhlo Brazílii

"Taký je futbal, šport. Rešpektujem všetkých, ale nikoho sa nebojím. Samozrejme, že Brazília patrí medzi favoritov, ale nemá zmysel rozmýšľať nad tým, čo sa stane o 4 dni. Videli sme to proti Japonsku. Musíme myslieť na nasledujúci zápas proti Maroku."

Posledný pol rok

"Jednoducho sa snažím byť sám sebou, nič viac. Všetko sa deje veľmi rýchlo a postretli ma veci, ktoré som si nevedel predstaviť. Mám však veľmi veľa blízkych, ktorí mi pomáhajú. Viem, kde som, kým som a odkiaľ pochádzam."

Luis Enrique

"Čo môžem povedať. Pozná ma už dlho. Všetko, čo poviem, nebude stačiť. Súhlasím s trénerom, keď hovorí, že futbal je šou, podívaná. Chceme, aby bolo Španielsko spolu s nami emotívne, ale bolo hrdé na našu hru. Je len jeden spôsob ako vyhrať a my sa budeme snažiť zo všetkých síl, ale cesta je veľmi dôležitá. Som obzvlášť hrdý, keď ľudia chvália španielsky futbal."

Agresívna hra

"Jednoducho chcem hrať futbal. Je pravda, že aj napriek môjmu nízkemu veku neuhnem, na ihrisku sa nebojím ničoho, jednoducho nastupujem, aby som si to užíval a dal zo seba všetko. Neviem si futbal predstaviť iným spôsobom."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2022-12-04 20:22:28
Mam poci, že čítam rozhovor s 30 ročným skúseným futbalistom ?