Youri Tielemans, stredopoliar Leicestru City, patril medzi tých hráčov, ktorí mali nahradiť Sergia Busquetsa na Camp Nou. Belgičan každopádne nejaví záujem o prestup do metropoly Katalánska.

V súvislosti s odchodom Sergia Busquetsa médiá spomínali množstvo hráčov, ktorí by ho mohli v budúcej sezóne nahradiť. Jedným z nich je aj Tielemans, momentálne pôsobiaci v anglickom Leicestri City. Madridský denník Marca informuje, že Tielemans nechce prestúpiť na Camp Nou. Ide pritom o defenzívneho záložníka, ktorý má výbornú strelu a veľmi dobre vie zakončiť akciu. Strelí približne 6 gólov za sezónu, pričom v tejto sezóne skóroval zatiaľ 3-krát.

Tielemans navyše spĺňa jednu z hlavných požiadaviek Barcelony - Katalánci počas budúceho leta chcú podpisovať hráčov primárne zadarmo. Belgičanovi končí zmluva po tejto sezóne, takže v lete bude voľným hráčom. Nech už Tielemansa získa ktokoľvek, pôjde o skvelý obchod, pretože cena záložníka sa pohybuje na úrovni 40 miliónov eur. V katalánskom klube si uvedomujú, že záložník je podľa všetkého dohodnutý s iným klubom. Spomína sa predovšetkým Arsenal Londýn.

Zubimendi a Neves

Kvôli komplikáciám s prestupom Youriho Tielemansa sa Barcelona sústreďuje na získanie Martína Zubimendiho alebo Rúbena Nevesa. Prvý z nich by bol hlavnou prioritou trénerského štábu, aj keď by sa jednalo o veľmi drahú operáciu. Hráč má odstupnú klauzulu vo výške až 60 miliónov eur. Alternatívu predstavuje Neves z Wolverhamptonu. 25-ročného stredopoliara zastupuje Jorge Mendes, veľmi dobrý známy Joana Laportu. Tréneri Blaugranas však tohto Portugalčana nevnímajú ako ideálnu náhradu Busquetsa.

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
kluc Premium
2022-12-04 20:50:37
Škoda ho... zadarmo sú asi len 3 možnosti aj to velice s mizernou šancou na úspech a to Kante ktorému sa z Chelsea moc nechce a býva v poslednej dobe dosť zranený, Jorginho ktorý sa mi moc nehodí a pôjde najskôr niekde do Juve a Gundogan ktorý pravdepodobne predĺži ak nezačne Barcelona konať hneď v januári...