Legenda FC Barcelona postúpila spolu s Albicelestes do štvrťfinále Majstrovstiev sveta v Katare. Messi zároveň zasiahol do svojho 23. zápasu na šampionátu v Kariére a odohral zápas s číslom 1000.

Leo Messi sa posunul na pódium v pomyselnom rebríčku najviac odohraných zápasoch na Majstrovstvách sveta. Prvým v tomto smere je Nemec Lothar Matthaus a druhým tiež nemecký hráč Miroslav Klose.

Messi odohral v sobotu svoj 23. zápas na štadióne Ahmada Bin Aliho v Al Rayyan a je na dobrej ceste posunúť sa na prvé miesto v historickej tabuľke. Na Kloseho stráca jeden zápas a môže ho vyrovnať už vo štvrťfinále proti Holandsku. Na prvú priečku stráca 2 zápasy.

Argentínec začal svoju púť na Majstrovstvách sveta na šampionáte v Nemecku, keď zasiahol do druhého zápasu reprezentácie na turnaji. Albicelestes zdolali Bosnu a Hercegovinu jednoznačne 6:0. Leo v 75. minúte vystriedal Maxiho Rodrígueza a strelil posledný gól mužstva Josého Pekermana. V tom čase mal stále len 19 rokov.

V súčasnosti hrá na svojom piatom šampionáte v kariére, podobne ako Cristiano Ronaldo, ktorý za Portugalsko odohral 21 zápasov. Messi zatiaľ vyhral 15 zápasov, v troch prípadoch remizoval a 5 súbojov prehral. Strelil 9 gólov a na vyrovnanie rekordu Gabriela Batistutu mu chýba jeden presný zásah. A čo sa týka Messiho štatistík v 1000 odohraných oficiálnych zápasoch: 789 gólov a 348 asistencií...

zdroj: sport.es
foto: sport.es

Diskusia

3 komentáre
2022-12-05 07:55:27
Vdaka nemu som sa vratil k futbalu. Dakujem, Leo! Uz len 3 prekazky zvladnut ?
2022-12-05 08:13:38
Fotbalovy buh, ktereho nikdo nikdy neprekona...