Katalánsky denník Mundo Deportivo prináša ďalšie informácie týkajúce sa budúcnosti Héctora Bellerína. Pravému obrancovi sa po návrate na Camp Nou nedarí a v posledných týždňoch sa otvorene špekuluje o jeho odchode z klubu.

Bellerín v tejto sezóne nepodáva očakávané výkony a vypadol z plánov Xaviho Hernándeza. Situáciu zhoršili aj jeho zdravotné problémy. Vo všeobecnosti sa očakáva, že z Barcelony odíde po skončení sezóny a možno už v januári. Faktom zostáva, že zmluvu má platnú do 30. júna 2023 a klub nemá záujem predĺžiť spoluprácu.

Medzi záujemcov o služby Bellerína patrí AS Rím. Taliansky klub aktívne hľadá nového pravého beka a chce ho získať už v priebehu zimného prestupového obdobia. Dôvodom je, že Rick Karsdorp má s trénerom Josém Mourinhom veľmi zlé vzťahy.

Holanďan chce v januári opustiť klub a ten za neho musí nájsť čím skôr náhradu. Alternatívu predstavuje Bellerín. Zdá sa, že Mourinhovi sa tento obranca pozdáva, nakoľko má skúsenosti s hrou na najvyššej úrovni. Mundo Deportivo uvádza, že Rím zintenzívnil svoje snahy. Považuje ho za ideálnu náhradu Karsdorpa a chce ho získať v januári.

Taliani v každom prípade nechcú za hráča zaplatiť v januári. Preferujú možnosť hosťovania do konca sezóny a následne ho podpísať v lete na trvalý prestup. Ale zadarmo ako voľného hráča. Katalánci však z tohto obchodu nebudú mať veľký úžitok za takýchto podmienok. Aj keby ušetrili na plate hráča, ten je veľmi nízky, takže veľký priestor v platovom strope aj tak neuvoľní.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-12-06 09:04:44
cim skor tym lepsie.