Katalánci chcú ešte pred obnovením sezóny po Majstrovstvách sveta zorganizovať prípravný zápas. Nielen zo športových dôvodov, ale aj z tých finančných. Barcelona očakáva, že by mohla zarobiť približne 1,5 milióna eur.

Médiá priblížili, že predstavitelia Barcelony za týmto účelom rokovali s Arsenalom. Zápas sa mal odohrať na Emirates. Ale rokovania nepriniesli nič konkrétne. Katalánci rokovali aj s Juventusom, ale ani z toho nič nebolo, najmä kvôli kríze vo vedení talianskeho celku.

Vo svetle neúspešných obchodov sa Barcelona teraz snaží nájsť alternatívy. Katalánci hľadajú klub, s ktorým by mohli odohrať tento prípravný zápas, krátko pred ligovým derby proti Espanyolu. Informuje madridský denník AS. Klub je názoru, že tento zápas by hráčom pomohol dostať sa do rytmu po návrate zo šampionátu, keďže mimo klub boli viac ako mesiac.

Predstavitelia FC Barcelona si uvedomujú, že hráči Espanyolu si počas šampionátu v Katare oddýchli a môžu sa naplno pripravovať na derby, zatiaľ čo väčšina hráčov Blaugranas vycestovala do Kataru.

S ohľadom na to Katalánci chcú zorganizovať priateľský zápas, aj keď je otázne, koľko hráčov prvého tímu bude mať Xavi Hernández k dispozícii. Napríklad, ak Španielsko postúpi do finále turnaja, Xavimu by v priateľskom zápase hranom 20. decembra chýbalo až 8 hráčov. Barcelona sa však napriek tomu snaží zorganizovať prípravné stretnutie s dôstojným súperom.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.