Majstrovstvá sveta v Katare napredujú veľmi rýchlo a aj včerajšok bol mimoriadne zaujímavý. Čo nám priniesli včerajšie osemfinálové zápolenia?

Najlepšie: Joga Bonito

Počas tohto turnaja hrajú reprezentácie častokrát vypočítavo a na výsledok a body. Stretnutiam niekedy chýba čistá radosť z futbalu a vnímajú to aj fanúšikovia - efektná hra, driblingy či pekné strely. Včerajší zápas Brazílie bol v každom prípade úplne iný a mal všetko, na čo sa fanúšikovia radi pozerajú. Brazília hrala okulahodiaci futbal, ale v prípade potreby bola aj dobre zorganizovaná. Vniesť na tieto Majstrovstvá sveta trochu vkusu a sofistikovanosti je to najlepšie, čo môžu Brazílčania poskytnúť. Prvý polčas včerajšieho duelu bol toho príkladom.

Najhoršie: Penaltový rozstrel Japonska

Ázijský tím statočne bojoval počas celého turnaja proti najťažším súperom, no padol v penaltovom rozstrele a premárnil historickú šancu na štvrťfinále. Penaltový rostrel v podaní Japonska bol otrasný a nasledovalo vypadnutie z turnaja. Hráči Hajime Moriyasu zaujali v Katare odhodlaním a sebavedomím, no to odhodlanie a sebavedomie im chýbalo počas rozstrelu.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2022-12-06 08:38:39
Podľa mňa najhoršie ,že sa gólovo stále nepresadil Raphina !
2022-12-06 10:50:36
Ak bude hrat Brazilia hrat ako prvy polcas, ma najvacsiu sancu vyhrat MS, nechyta sa zatial na nu nikto. Vlastne este anglani..... To bola radost pozerat :)