Memphis Depay si v tejto sezóne na klubovej úrovni veľmi nezahral, na druhej strane vycestoval na Majstrovstvá sveta a v drese národného tímu Holandska sa postupne dostáva do zápasového rytmu. Kataláncom sa tento vývoj udalostí hodí, nakoľko chcú útočníka predať už v januári.

Holanďan sa vrátil na trávniky v zápase proti Senegalu ako striedajúci hráč. Na lavičke bol aj v nasledujúcom zápase, no proti Kataru si zahral už v základnej jedenástke. Následne v osemfinále proti USA si pripísal premiérový gól na turnaji. Začína hrať v čoraz lepšej forme a to teší predovšetkým katalánsky klub, ktorý potrebuje hráča predať.

Záujemcov o služby Depaya je dostatok. Katalánsky denník Mundo Deportivo informuje, že čoraz väčší záujem prejavuje taliansky AS Rím. Vyzerá to tak, že José Mourinho je veľkým obdivovateľom útočníka FC Barcelona a má záujem získať ho do svojich radov už v priebehu januára.

Depayov potenciálny prestup do Ríma by mohol byť súčasťou Mourinhových plánov posilniť ofenzívu, najmä po nie príliš pôsobivom začiatku sezóny. Rím totiž v tejto sezóne Serie A strelil 18 gólov v 15 zápasoch. Príchod Depaya by mohol výrazne vylepšiť palebnú silu Rimanov. V každom prípade je nepravdepodobné, aby sa Holanďan rozhodol prestúpiť do AS Rím. V prvom rade taliansky klub chce, aby útočník prišiel zadarmo, pretože vie, že zmluvu má platnú len do konca sezóny a Barcelona sa ho potrebuje zbaviť.

Z tohto dôvodu je schodné len hosťovanie. Barcelona na druhej strane ušetrí na plate Holanďana. Je však otázne, či Barcelona na takéto podmienky pristúpi a navyše je otázne aj to, či sa Depay bude chcieť presťahovať do Ríma, keďže počas leta mu ani Juventus nebol schopný naplniť jeho prehnané finančné požiadavky.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2022-12-06 12:24:34
Je to škoda, ale pokud by si stejně nezahral a vypadá to že Xavi ho nechce využívat, tak proč ne....
2022-12-06 12:35:57
Či pojde zadarmo alebo na hostovanie je asi jedno ked mu konči zmluva ja si myslim že on počka do leta a potom pojde