Sergiño Dest sa nedokázal na Camp Nou presadiť a tak po dvoch sezónach odišiel na ročné hosťovanie do AC Miláno. Ale ani v Taliansku sa Američanovi nedarilo podľa predstáv. Zlom v tomto smere predstavujú Majstrovstvá sveta v Katare.

22-ročný obranca mal problémy s výkonnosťou aj v Miláne pod vedením Stefana Pioliho. Vo všetkých súťažiach odohral len 9 zápasov, z toho v dvoch prípadoch sa ocitol v základnej jedenástke. Až doteraz sa nezdalo, aby Miláno po sezóne využilo možnosť kúpiť obrancu na trvalý prestup.

Dest však nedávno urobil veľký dojem v reprezentácii Spojených štátov na prebiehajúcom šampionáte v Katare. To zdanlivo presvedčilo vedenie Milána, aby po skončení sezóny využilo opciu na kúpu. Informáciu prináša denník Corriere dello Sport. Rossoneri sú údajne pripravení zaplatiť Barcelone za Desta 20 miliónov eur, aby získali obrancu na trvalý transfer.

Dest zasiahol do všetkých zápasov USA na turnaji v Katare a podával dobré výkony. USA nakoniec postúpili do osemfinále, kde nad ich sily bol výber Oranjes. Obranca Barcelony odohral na turnaji 309 minút a prihral na jeden gól. V priebehu štyroch zápasov. Pre porovnanie, v drese Milána odohral doteraz 372 minút.

Ak bude pravý bek pokračovať v tak dobrých výkonoch aj v klube po návrate z Majstrovstiev sveta, Miláno nebude váhať s jeho kúpou. Tento vývoj je určite dobrým znamením pre Barcelonu, ktorá potrebuje každý zarobený milión ako soľ.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
AndreasGerardi Premium
2022-12-06 12:55:17
Bohu dík
2022-12-06 12:59:29
Ze by konečně za někoho zaplatili místo aby nám kazdej odchazel zadarmo