Barcelona sa pred nadchádzajúcim januárovým prestupovým obdobím nachádza v zlej finančnej situácii. Kvôli problémom s dodržaním pravidiel finančného fair play nebude môcť podpísať žiadnu posilu. Blaugranas preto hľadajú spôsoby, ako splniť tieto požiadavky La Ligy.

V prvom rade sa hovorí o odchode Memphisa Depaya a Hectora Bellerína, zatiaľ čo klub sa snaží navýšiť príjmy aj prostredníctvom nových sponzorov. Ďalším spôsobom, ako by Barcelona mohla vyriešiť túto nepríjemnú situáciu, by bolo zníženie platu v prípade niektorých súčasných hráčov.

Katalánsky denník Sport uvádza, že Barcelona už kontaktovala ľudí z prostredia Frenkieho de Jonga za účelom prediskutovania návrhu na dlhodobý kontrakt. Ale so zníženým platom. 25-ročný Holanďan je aktuálne najlepšie zarábajúcim hráčom na Camp Nou, pričom jeho príjem za posledný rok výrazne narástol a to z dôvodu odloženej časti mzdy z uplynulých období.

Barcelona sa počas leta pokúsila vytlačiť hráča z Camp Nou, resp. aby si aspoň znížil plat, ale narazila na odpor stredopoliara, ktorý si pretlačiť svoje. Klub sa hráčovi dokonca vyhrážal, že mu anuluje zmluvu podpísanú v roku 2020, ale ani v tomto prípade nepochodil. Predstavitelia Blaugranas v každom prípade dúfajú, že teraz sa im podarí hráča presvedčiť, aby súhlasil s novým návrhom zmluvy.

Xavi dal vedeniu jasne na známosť, že s Frenkiem počíta vo svojom športovom projekte a preto by mal dostať dlhodobý kontrakt. Zároveň sa Barcelona pokúsi vyrokovať zníženie platu. Katalánci chcú, aby bola dohoda dosiahnutá čo najskôr, pretože v takom prípade by mali priestor na podpis posíl už v januári. Ale ak sa rokovania natiahnu až do leta, Katalánci opäť sprístupnia holandského stredopoliara na prestupovom trhu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-12-06 15:13:23
Frankie je naozaj stroj a v idealnom veku o neho nemozeme prist
2022-12-06 16:31:37
Mňa by zaujímalo, prečo sa nerieši taký Fati? Ten má plat okolo 14 miliónov. A zmluva do 2027. Viem, bol zranený, ale dostal ten plat po zraneniach a prognózy neboli dobré, resp. veľmi opatrné. Dostal rovnaký plat ako FDJ, ktorý prišiel ako jeden z najlepších hráčov na svojom poste v Európe. Pre predstavu, Fati zarába viac ako Araujo a Garcia dohromady. Dokonca zarába viac ako Kounde, Raphina, či Torres (keď nič iné, aspoň je zdravý, aj keď sa naň nadáva). Zarába dokonca skoro o 5 miliónov viac ako Pedri. Pri Araujovi sa cukali, že nemôže dostať viac ako 1,5 milióna, ale Fati bez mihnutia oka 14 miliónov.