Josko Gvardiol podáva na Majstrovstvách sveta v Katare výborné výkony a pomohol Chorvátsku prebojovať sa už do štvrťfinále turnaja. Niet divu, že o jeho služby má záujem množstvo európskych klubov na čele s katalánskou Barcelonou.

Vysoký obranca RB Lipsko má stále len 20 rokov, no podáva veľmi vyrovnané výkony, okrem toho je vo svojej hre vyspelý. Sky Germany priniesla informáciu o tom, že o stopéra majú veľký záujem kluby ako Barcelona, Real Madrid, Chelsea či Manchester United. Katalánci potrebujú získať ľaváka do stredu svojej defenzívy.

Katalánci mali prvotne záujem o Iñiga Martíneza z Athletic Club, ale počas leta sa prestup nepodarilo dotiahnuť do zdarného konca. Po skončení sezóny sa navyše stane voľným hráčom, no vzhľadom na svoj vek ho nie je možné považovať za dlhodobú investíciu. Na rozdiel od 20-ročného Gvardiola.

Predstavitelia Barcelony však budú čeliť tvrdej konkurencii v boji o tohto zadáka a to nebude lacné, pretože Chorvát nemá vo svojej zmluve odstupnú klauzulu a tá je platná dokonca až do roku 2027. Je otázne, či na to Barcelona vôbec bude mať financie. Tento problém však nemá Real Madrid alebo Chelsea, takže Katalánci sú v značnej nevýhode.

zdroj: SKY
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
kluc Premium
2022-12-06 18:18:01
Myslím ze stopersky post nas nemusí trápiť aby sme investovali 60+m. doň
2022-12-06 18:47:09
Španieli domovvvvvv :D