Ďalší deň na Majstrovstvách sveta v Katare a ďalšie veľké prekvapenie na úkor favorita. Čierny Peter tentokrát zostal v rukách reprezentácie Španielska, ktoré sa so šampionátom lúči už po osemfinále.

Najlepšie: Portugalsko na čele s Goncalom Ramosom

Keď nahradíte Cristiana Ronalda v základnej zostave a hneď strelíte hetrik, je zrejmé, že hráte dobre. Goncalo Ramos z Benfiky strelil Švajčiarku tri góly a jeho spoluhráči pridali ďalšie tri, čím spečatili veľkolepé víťazstvo a zabezpečili si postup do štvrťfinále. Ofenzívna hra Portugalska môže urobiť dojem, nie menej ako výkony Brazílie. Zverenci Fernanda Santosa sa vypracovali na jedného z favoritov na celkový triumf a tento status budú musieť dokázať aj vo štvrťfinále.

Najhoršie: Vypadnutie Španielska

Cieľom Luisa Enriqueho a jeho zverencov bolo odohrať v Katare 7 zápasov. Inak povedané - dostať sa do finále. Dobrodružstvo La Roja na tomto turnaji sa v každom prípade končí po osemfinále. Dalo by sa povedať, že Španieli odohrali typický zápas - v tomto zápase nedokázali prelomiť obranu súpera celých 120 minút a gól nestrelili ani v penaltovom rozstrele. Španielsko sa stalo len šiestou krajinou v histórii MS, ktorá v penaltovej lotérii nestrelila ani jeden gól. Kritizovať je možné aj trénera za to, že nemá plán B. Ak sa Španielsku nedarí, hoci má 60% držanie lopty, tréner vymení len hráčov, ale herný koncept zostáva rovnaký. Neprekvapí, že výsledok bol rovnaký po 90, ale aj po 120 minútach. Maroko si hralo svoje, v zápase nedominovalo, ale nikto nemôže povedať, že postúpilo nezaslúžene. Zvolilo adekvátnu taktiku a dokonale si odviedlo svoju prácu. No hlavne si zachovalo chladnú hlavu v penaltovom rozstrele.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

8 komentáre
2022-12-07 08:08:01
neviete, prosím vás, čo robil španielsky brankár pri jedenástkach, prečo bol na zemi už vtedy, keď sa maročan ešte len rozbiehal? driemalo sa mu?
2022-12-07 08:13:15
spanielska klasika, chyba klasicky hrot. torres, villa, takych proste nemaju.