Endrick je považovaný za jedného z najtalentovanejších mladých futbalistov na svete. Záujem o jeho služby má aj Barcelona, no médiá zhodne tvrdia, že tento 16-ročný mladík prestúpi do Realu Madrid.

Fabrizio Romano oznámil, že PSG odstupuje z pretekov o Endricka, hoci sa predtým zdalo, že najbližšie k podpísaniu Brazílčana bol práve parížsky klub. Francúzi mali za hráča ponúknuť 58 miliónov eur a za 15-ročného Estevaa navyše 35 miliónov. Palmeiras však ponuku odmietol, a tak sa PSG rozhodol od operácie upustiť. Novinár dodal, že Real Madrid je blízko k získaniu Endricka a rokovania sú vo finálnej fáze, aj pokiaľ ide o dohodnutie podmienok transakcie so samotným hráčom. Celkové náklady na operáciu sa odhadujú na 72 miliónov eur. Los Blancos chcú obchod uzavrieť čo najskôr.

O aktívnom úsilí Realu kúpiť Endricka informujú aj brazílske UOL Esporte a španielske Relevo. Kontakty v tejto veci sa v posledných týždňoch zintenzívnili a Relevo tvrdí, že výsledná cena transferu je 45 miliónov eur + 15 miliónov eur v bonusoch. UOL Esporte zase poukazuje na to, že Palmeiras najviac presvedčila ponuka Realu, no hráč a jeho rodina až takí presvedčení nie sú. Hovorí sa, že 16-ročný mladík sa chystá odletieť do Madridu, kde by sa ho Real pokúsil konečne presvedčiť, aby súhlasil s prestupom. Výhodou Realu Madrid je to, že Endrick má skvelé vzťahy s Viniciusom a tiež to, že Endrick nájde v Madride skvelé miesto pre svoj ďalší rozvoj po vzore ďalších Brazílčanov ako napríklad Rodryga či predtým Casemira alebo Marcela.

Real má v úmysle uzavrieť operáciu čo najskôr, hoci Endrick sa na Bernabéu nemôže presťahovať až do leta 2024. Los Blancos si však hráča chcú poistiť už teraz kvôli tvrdej konkurencii. Chelsea zatiaľ nepredložila ponuku, ale nie je vylúčené, že tak nakoniec urobí. Barcelona má na druhej strane záujem, ale finančné možnosti jej nedovoľujú získať hráča do svojich radov.

zdroj: Fabrizio Romano, Relevo, UOL Esporte
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2022-12-07 10:00:32
Ukázal niečo na to, aby stál 72? To je pomaly cenovka za overeného top hráča.
AndreasGerardi Premium
2022-12-07 10:46:56
72 mega. Brutálne …. Treba si vziať príklad z SSC Neapol: Hamsik -7 mega z Brescie, Koulibali - 5 mega z Gentu, Cavani - 9 mega z Palerma, Kvaratschelia - 9 mega z Batumi, Fabian Ruiz - 8 mega tuším , atd….. predražené Brazílske deti treba nechať Realu