Začiatok zimného prestupového obdobia sa blíži, a tak sa v médiách objavujú ďalšie informácie o Barcelone. Hovorí sa však hlavne o odchode niektorých hráčov, napríklad Memphisa Depaya a madridská tlač sa dnes venuje situácii Francka Kessíeho.

V prípade záložníka médiá v poslednom čase píšu o tom, že Barcelona je otvorená možnosti predaja hráča počas januára, keďže klub by mohol na jeho predaji zarobiť a v projekte Xaviho Hernándeza nezohráva kľúčovú úlohu. Špekulácie sa každým dňom množili, nakoľko Kessíeho agent sa nedávno stretol s predstaviteľmi klubu. Ako však informuje madridský denník AS, 25-ročný stredopoliar nakoniec zostane v tíme minimálne do konca prebiehajúcej sezóny. Stane sa tak kvôli rozhodnutiu Xaviho Hernándeza, ktorý sa stretol s hráčom, aby ho upokojil v kontexte ďalšej budúcnosti a preukázal mu plnú dôveru trénerského štábu. Tréner Kessíemu vysvetlil, že proces adaptácie v Barcelone nie je vždy najľahší a že do konca sezóny už bude mať príležitosti na hru.

AS dodáva, že Kessíe Barcelone určite neposlúži na vytvorenie priestoru v mzdovom limite, aby Xavi získal počas zimy aspoň jednu posilu. Za týmto účelom by mohol odísť Memphis Depay, ktorý by uvoľnil 14 miliónov eur brutto. Katalánsky denník Sport v tomto kontexte spomína taliansky AS Rím, ktorý má veľký záujem o Holanďana. Dosiahnuť dohodu v každom prípade nebude jednoduché. Barcelona by chcela získať za Depaya aspoň 2 milióny eur a Taliani trvajú na prestupe zadarmo. Rím musí navyše dosiahnuť dohodu aj so samotným hráčom a to bude ešte náročnejšie.

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2022-12-08 07:46:22
Jasné keď vtáčika lapajú,tak mu pekne spievajú. Pokiaľ bude hrať Barca o prvé miesto v lige a ak v UEFE,tak si veľmi nezahrá. Len ak by boli zranený hráči. Čudujem sa hráčom,že nato skoro vždy naletia. Asi rozhodol aj plat.
2022-12-08 10:40:22
Tento hráč absolútne nepriniesol do hry Barce (aj keď hra sporadicky) žiadne pozitívum. Najlepšie je predať ho pokiaľ o neho niekto má záujem. Potom už bude neskoro a nezbavíme sa ho tak ako Umtitiho.