Sergiovi Busquetsovi končí zmluva po tejto sezóne a podľa médií sa nezdá, aby kontrakt predĺžil. Novinári tak neustále špekulujú o tom, kto by pivota FC Barcelona mohol nahradiť. Xavi má svojho favorita, ale vedenie klubu má iný názor na vec.

Všetko nasvedčuje tomu, že Busquets po sezóne ukončí svoje pôsobenie v metropole Katalánska. Niektorí médiá tvrdia, že Xavi sa snaží svojho defenzívneho presvedčiť, aby v klube zostal ešte o jednu sezónu navyše, no zrejme sa mu to nepodarí. Keďže Španielsko už ukončilo svoje pôsobenie na šampionáte v Katare, Busquets sa čoskoro bude musieť rozhodnúť, ako ďalej.

Barcelona chce vedieť rozhodnutie čím skôr, aby mala dostatočný priestor na nájdenie nástupcu. Xavi má jasno v tom, kto by sa tým nástupcom mal stať. Ide o Martina Zubimendiho z Realu Sociedad. Tréner Barcelony vníma tohto hráča ako ideálneho nástupcu kapitána FC Barcelona.

Katalánsky denník Sport v každom prípade tvrdí, že vedenie klubu odmieta Xavimu zafinancovať tento transfer. Je známe, že Zubimendi má v zmluve odstupnú klauzulu vo výške 60 miliónov eur a pre katalánsky klub je to priveľa. Predstavitelia Blaugranas sa pokúsia zistiť, či v prípade tejto operácie existuje s Realom Sociedad nejaký priestor na rokovania. No dojmy sú skôr negatívne, pretože Zubimendi len nedávno podpísal nový kontrakt do roku 2027 a v tíme Imanola Alguacila zohráva kľúčovú úlohu.

Na druhej strane platí, že baskický celok počas posledného podpisu zmluvy nenavýšil odstupnú klauzulu a tá zostala na spomínanej úrovni 60 miliónov eur. Ak Real Sociedad odmietne rokovať, Barcelona môže získať hráča len prostredníctvom zaplatenia tejto sumy. Vzhľadom na finančnú situáciu je to veľmi nepravdepodobné a zrejme aj preto vedenie klubu odmieta Xavimu splniť jeho požiadavku.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2022-12-08 12:46:27
Xavi by uz tiez mohol zacat uvazovat v realnych moznostiach a nie stale snivat....nema na to Rozborila :D Vsak ma Frenkieho, neviem co stale spekuluje jak Beta s .......