Majstrovstvá sveta v Katare vstúpili už do svojej štvrťfinálovej fázy a včera sme spoznali prvých semifinalistov turnaja. O postupujúcich však rozhodol až penaltový rozstrel.

Najlepšie: Bojovné srdce Chorvátov

Málokedy sa stáva, aby hráči prehrávajúceho tímu otočili stav zápasu v predĺžení. Bojovným Chorvátom sa to však podarilo a to dokonca proti Brazílii. Po góle Neymara prehrávali, no zásluhou Petkovića v 117. minúte vyrovnali. Neskôr už urobili len to, na čo sú zvyknutí - zápas rozhodli v penaltovom rozstrele. Tak ako proti Japonsku vo štvrťfinále na šampionáte v Rusku. Zverencom Zlatka Dalića sa tentokrát podarilo vyradiť veľkého favorita z Brazílie. Teraz však budú čeliť ďalšiemu veľkému favoritovi z Argentíny. Ale vo futbale platí, že nič nie je nemožné...

Najhoršie: Koncovka zápasu v podaní Argentíny

Argentína v závere stretnutia proti Holandsku zvýšila vedenie na 2:0 a zdalo sa, že si postup bez problémov ustráži. Omyl. Všetko sa začalo rúcať striedaním Leandra Paredesa, ktorý nahradil Rodriga De Paula. Hráč Juventusu vniesol do hry Albicelestes zbytočný chaos, provokácie a dokonca absolútne zbytočne nastrelil loptu na striedačku Oranjes. Lionel Scaloni sa potom rozhodol stiahnuť aj Cristiana Romera, ktorého nahradil German Pezzella. Ten hlúpo fauloval Weghorsta pred pokutovým územím. A práve po tejto štandardnej situácie padol vyrovnávajúci gól. Argentína stratila kontrolu nad zápasom, ale aj nad vlastnými hlavami. Pomohla však prestávka pred predĺžením, ktorá hráčov trochu upokojila. Argentína najmä druhú časť predĺženia ovládla a potom dokázala lepšie zvládnuť aj penaltový rozstrel.

zdroj: twitter/roynemer
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2022-12-10 07:51:26
Je pravda, ze Paredes nebol ani zdaleka taky pokojny ako De Paul. No ktovie ci by De Paul bol premenil svoju 11ku. Ak by kopal. Po prvom gole Holandska sa strelec golu Weghorst rozbehol smerom k Messimu a hrubo ho fauloval. Tam mala byt hned druha zlta. A z toho potom vznikol chaos, pretoze si Holanďania uvedomili, ze mozu faulovat ako len zivne chcu. A keby tam uz Weghorst nebol, Holandsko by nikdy nebolo vyrovnalo. Argentina zasluzene postupila. Tu spinavu hru si Holandania mozu niekam strcit.
2022-12-10 07:52:52
Po vyrovnani Holandska ma emočne vyplo, nemohol som to dopozerať. Ciste psycho. Vedel som, ze ked budu penalty nedam to. Esteze to dobre dopadlo.