Ousmane Dembélé si dnes zahrá vo finále Majstrovstiev sveta v Katare. Pri tejto príležitosti poskytol krátky rozhovor pre Telefoot, v ktorom vyzdvihol Lea Messiho.

Francúzsky útočník prezradil, ako sa cítil na ceste až do finále šampionátu: "Hrdo. Som hrdý, že som sa dostal tak ďaleko, pretože to bola dlhá cesta a nebolo to jednoduché. Boli tam ťažké zápasy. Je pre mňa potešením hrať druhé finále v rade. Najdôležitejšie je však mužstvo. Dáme za Francúzsko všetko a dúfame, že všetci budeme môcť oslavovať v pondelok v Paríži," povedal.

Krídelník Barcelony sa v doterajšom priebehu MS podieľal na dvoch góloch. Jeho kombinačná hra spolu s Kylianom Mbappem a Antoinom Griezmannom bola pre francúzsky tím nesmierne dôležitá. Dembélé však priznal, že v zápase proti Argentíne musí byť Francúzsko veľmi opatrné, najmä kvôli Messimu: "Argentína je veľká futbalová krajina. Má veľmi dobrú skupinu hráčov a veľmi dobre organizované mužstvo. Myslím si, že je lepšia ako bola v roku 2018. Takisto má jedného z najlepších hráčov v histórii, Lea Messiho," povedal.

Dembélé je s Messim stále v kontakte napriek tomu, že Argentínec už hráva v Paris Saint-Germain. Francúz si ho však nesmierne váži, čo potvrdzujú aj jeho ďalšie slová: "Je vodcom. Je vodcom na trávniku, aj mimo neho. Je to veľmi, veľmi dobrý človek. Nám mladým hráčom veľmi pomohol. Viac než to. Je to skvelý hráč," uviedol, no na druhej strane je na programe finále Majstrovstiev sveta a kamarátske vzťahy idú bokom. Je potrebné plne sa sústrediť sa tento duel: "Na zápas sa pripravím pokojne. Aj keď to bude finále, zachováme si náš zvyk pokoja," dodal.

zdroj: Telefoot
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
2022-12-18 16:41:51
Dembo dúfam si si finále zahral dobre......znova sa ukázalo že stačí troška lepší obranca a dembo je na nule
buggo7 Premium
2022-12-18 16:57:48
Leoš❤️❤️❤️❤️??