Espanyol tvrdo kritizuje fakt, že súd v Madride umožnil Robertovi Lewandowskemu zasiahnuť do derby mesta Barcelony. Zašiel však tak ďaleko, že predstavitelia klubu sa rozhodli nezúčastniť sa zápasu na Camp Nou na protest voči tomuto rozhodnutiu. Espanyol včera v noci vydal ďalšie oficiálne vyhlásenie, ktorého znenie si môžete prečítať nižšie.

"Vzhľadom na nespravodlivosť a ujmu, ktorú podľa nášho názoru predstavuje rozhodnutie Ústredného sporového súdu v Madride 24 hodín pred zápasom, a majúc na pamäti nebezpečný precedens pre rovnosť súťaže, ktorý predstavuje táto cesta a toto rozhodnutie, sa klub rozhodol, že nebude mať žiadne inštitucionálne zastúpenie na ligovom zápase, ktorý bude odohraný zajtra na Camp Nou.

Domnievame sa, že nad rámec tohto rozhodnutia a tohto konkrétneho prípadu bol vytvorený absolútne škodlivý precedens pre La Ligu ako celok a pre všetky kluby, ktoré sú jej súčasťou. Právne oddelenie klubu v tomto zmysle posudzuje všetky právne aspekty, ktoré máme na dosah, aby sme hájili záujmy organizácie a jej fanúšikov. Vo svetle tejto zodpovednosti vyzývame organizátorov súťaží a ostatné zúčastnené kluby, aby zvážili dôsledky tohto precedensu pre všetkých.

Rovnako ako fanúšikovia Los Pericos, ktorí si mohli zakúpiť vstupenky jednotlivo a ktorí boli dnes informovaní, že nebudú vpustení do objektu v drese Espanyolu, aj my budeme podporovať tím na diaľku, uvedomujúc si, že zajtra viac ako kedykoľvek predtým budeme bojovať spolu ako jeden tím viac ako o tri body."

zdroj: espanyol
foto: sport.es

Diskusia

4 komentáre
Marian Premium
2022-12-31 07:44:48
Espanyol by sme dali aj bez Lewu. Ak by ho Xavi nepostavil, bolo by to v pohode.
exo12 Premium
2022-12-31 10:52:17
Dokonca aj ich fanúšikovia boli poškodení? Plačkovia