Diego Martínez odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii po zápase proti Barcelone. Espanyolu sa na Camp Nou podarilo vybojovať jeden bod za remízu 1:1.

"Som veľmi hrdý na hráčov. Súperili sme a ukázali sme DNA tohto klubu. Viac ako kedykoľvek predtým to bol prejav náklonnosti ku klubu [v origináli slová "la força de un sentiment", motto Espanyolu; pozn. red.]. Dokázali sme sa spamätať z rýchlo inkasovaného gólu, čo je na tomto štadióne veľmi ťažké. Môžete vidieť, aké ťažké je vyhrávať zápasy. Nebolo to ľahké. Mužstvo si zachovalo chladnú hlavu."

"V prípade Lewandowskeho sme zažili nezvyčajnú situáciu. Myslím, že to zaskočilo celý futbalový svet. Ide o veľmi komplikovaný precedens. Nemyslím si, že načasovanie a forma sú v poriadku. Ale prispôsobujeme sa a súťažíme bez ohľadu na okolnosti. Myslím si, že tím súperil naozaj dobre."

"S výkonom v pokutovom území som veľmi spokojný. Nepozeráme sa na občiansky preukaz, vek ani národnosť. Pozeráme sa na výkony."

"Bol to zápas s rytmom, s napätím, ako to v derby býva. Mateu Lahoz je jedným z najlepších rozhodcov na svete."

"V utorok budem mať problém vybrať zostavu. Mužstvo je oddané, verí tomu, čo robí. Nemôžem dostatočne zdôrazniť, aký som hrdý na týchto hráčov. To, čo dnes urobili, bolo veľmi komplikované."

"Je to pre nás skvelý deň. Získali sme ďalší bod. Tento Silvester sa zapíše do histórie."

"Niektoré veci sme zlepšili, ale musíme sa stále zlepšovať, pokiaľ ide o strieľanie gólov. Keď to analyzujete, uvedomíte si, že toto sú góly, ktoré ste dali kvôli konkrétnym veciam. Musíme sa stále zlepšovať."

"Mužstvo malo emócie pod kontrolou. Žiaľ, nemohli sme sa tešiť z početnej prevahy. Počas celého zápasu sme boli ostražití. Ak proti vám stojí taká kvalita, nie je to jednoduché."

"V DNA Espanyolu je z historického pohľadu tvrdohlavosť, prekonávania protivenstiev a viera. Ako mužstvo súperíme na maximum."

zdroj: marca.com
foto: twitter/espanyol

Diskusia

8 komentáre
2023-01-01 07:55:39
Zvlaštny pristup, právo na názor má každý hoci aj neobjektívny. Z minima vyťažili maximum, no vyhlasiť o Lahozovi niečo také sa vymyká normálnemu vnímaniu. Naopak si myslim, že Lahoz by mal byť suspendovaný na niekoľko zápasov a nemal by pískať zápasy Barcelone ani žiadnym Kataláncom, vidím tam silnú osobnú antipatiu. V kontexte upadajúcej La Ligy ako by upadali aj výkony rozhodcov......
2023-01-01 08:03:52
No pán tréner ma rovnaké vnímanie sveta ako pán rozhodca, som zvedavý ci tento zápas ktorý posral totálne Lahoz bude riešiť Tebas lebo to nie je normálne ze každý zápas s Lahozom je jeho ONE MAN SHOW a predstavenie ako co najviac a najrýchlejšie dat dole Barcu, on keď nám píska mame minimálne 6 žltých plus ako darček prihodí aj červenú s penaltou