Všetko nasvedčuje tomu, že Lionel Messi sa do Barcelony ako hráč už nevráti. S najväčšou pravdepodobnosťou totiž predĺži zmluvu s Paris Saint-Germain a klub chce urobiť všetko preto, aby Argentínec ukončil aktívnu futbalovú kariéru na vrcholovej úrovni v Parku Princov.

Madridský denník Marca tvrdí, že Messi si spolu s rodinou zvykol na život v Paríži a samotný hráč je spokojný aj v klube. Vedenie PSG je na druhej strane nadmieru spokojné s výkonmi Argentínca a spokojné je aj s tým, že má v kádri aktuálneho majstra sveta. Majiteľ klubu Nasser Al-Khelaïfi vie, že musí siahnuť hlboko do vrecka, aby si Messiho udržal na ďalšie sezóny, no je si dobre vedomý toho, že to prinesie ešte väčšie výhody.

Leo Messi momentálne v PSG zarába približne 30 miliónov eur v čistom ročne a napriek jeho veku budú musieť Francúzi majstrovi sveta ponúknuť ešte viac. Cieľom PSG je však zúročiť koniec Messiho vrcholovej kariéry v Paríži, hoci potom si to ešte môže namieriť do USA. Majitelia francúzskeho sa totiž stoj čo stoj chcú pochváliť tým, že Messi ukončí kariéru na vrcholovej úrovni v Paríži.

Podľa denníka Marca chce Paris-Saint Germain ešte viac zvýšiť príjmy z toho, že má v zostave Lea Messiho – tentoraz ako majstra sveta. Argentínsky finančný denník El Economista tvrdí, že len v prvom roku Messiho v hlavnom meste Francúzska vzrástli tržby PSG na približne 700 miliónov eur. Leov príchod do Paríža v lete 2021 prilákal aj 10 nových sponzorov. Okrem toho sa viac ako 60% dresov klubu predalo s Messiho menom. Celkový dopyt po nových dresoch PSG stúpol približne o 30-40%. To všetko sa má po podpise nového kontraktu ešte zvýšiť.

Posledná šanca! KLIKNI SEM a vyber si svoje spomienkové tričko Lea Messiho!

zdroj: marca.com sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
jirkam Premium
2023-01-10 21:44:55
Škoda, pořád jsem myslel ,že Barcelona je jeho domov
2023-01-10 22:35:57
Nuž Jirkam, čas ukazuje aj tým najnaivnejším pravdu...Money rules the world. No tears Mr. Messi. You are only a toy for Naser al Khelaifi..