Sergi Roberto sa zúčastnil tlačovej konferencie pred semifinálovým zápasom španielskeho Superpohára proti Realu Betis, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Marta Ramón, RAC1] Začalo sa už rokovať o predĺžení tvojej zmluvy?

"Nemám žiadne nové správy. S klubom sme ešte nezačali rokovať. Som pokojný a presvedčený, že v najbližších dňoch, týždňoch či dokonca mesiacoch sa začnú rozhovory."

Zajtra hráte proti tímu, ktorý hrá podobným štýlom ako Barcelona. Ako sa vysporiadať s takýmto súperom?

"Áno, Betis už dlhodobo vsádza na dobrý futbal. Podľa mňa je jedným z tímov, ktoré prezentujú najlepší futbal v La Lige. Majú kvalitných hráčov. Očakávam otvorený zápas, kde bude chcieť každý tím kontrolovať hru. Dúfam, že dominovať budeme práve my. Som presvedčený, že pre fanúšikov pôjde o veľmi zaujímavý zápas."

[Adria Fernández, Sport] Čo môžeme očakávať od Sergiho Roberta v tejto druhej najdôležitejšej časti sezóny?

"Chcem hrať lepšie ako v posledných sezónach, počas ktorých som mal veľa zdravotných problémov. V tejto sezóne som mal problémy s ramenom, ale dúfam, že do roku 2023 vstúpim najlepším možným spôsobom. Chcem odovzdať maximum pre mužstvo, trénera, či už v defenzíve alebo v strede zálohy. Ak z fyzického hľadiska pôjde všetko dobre, budem môcť podávať výkony na veľmi dobrej úrovni. Myslím si, že máme veľmi dobrý káder a teraz môžeme vyhrať prvý pohár. Toto je veľmi dôležité obdobie pre celú sezónu. Dúfame, že vyhráme tituly."

[Laura Brugues, TV3]  Barcelone sa ešte nepodarilo vyhrať Španielsky superpohár od zavedenia nového formátu Final Four. Prečo?

"Je to ťažšie, pretože je ešte semifinále. Dúfame, že táto zlá séria sa skončí. Mužstvo sa už nevie dočkať. Po zápase na Wanda sme v dobrej forme. Chceme vyhrať prvý titul pod Xavim."

[Bruno Balleste, Barça TV] Bude tento superpohár dôležitý v kontexte zvyšku sezóny?

"Áno, som si istý, že to bude veľmi dôležité. Vždy je dobré vyhrávať trofeje, najmä v polovici sezóny. Skutočnosť, že sme ešte nevyhrali Superpohár v novom formáte, nám dodáva ešte väčšiu motiváciu."

[Luis Flaquer, Cadena SER] Čo by zisk tejto trofeje znamenal pre Barcelonu, ktorá má v poslednom čase problémy so ziskom titulov?

"Toto je jedna z mnohých trofejí. Už niekoľko rokov máme problémy s vyhrávaním pohárov, na aké sme boli predtým zvyknutí. Na jednej strane nám to pomohlo pochopiť, aké ťažké je vyhrať trofeje a aké sú dôležité. Práve teraz prechádzame fázou, kedy ich nezískavame toľko, koľko by sme chceli. Môžeme začať hneď teraz víťazstvom v Superpohári. Máme veľa mladých hráčov, ktorí ešte nezískali žiadne trofeje, alebo ich získali len veľmi málo."

[Helena Condis, Cadena COPE] Bol to Xavi, ktorý ti tak veľmi dôveroval, že si tak veľmi chcel predĺžiť zmluvu?

"Táto túžba pramení z túžby byť v klube môjho života. Odmalička som bol culé a vždy som hovoril, že v tomto klube chcem byť čo najdlhšie. Za posledných pár rokov som si nemohol užívať hru na 100% kvôli zraneniam, kvôli ktorým som neprezentoval takú úroveň, akú som chcel. Od príchodu Xaviho cítim dôveru, hoci vtedy som musel absolvovať operáciu. Teraz si môžem hru opäť užívať a všetko sa sčítava a chcem zostať v klube svojho života. Uvidíme, ako budú prebiehať rokovania a sezóna."

[Raúl Fuentes, Radio Marca]  V zápase proti Atléticu Madrid si na posledných 10 minút nastúpil ako defenzívny záložník. Vnímaš sa ako krajný obranca alebo ako záložník?

"Túto otázku dostávam každú sezónu (smiech). Vždy hovorím, že sa považujem za takého hráča, akého tím potrebuje. Viac ma baví hrať v strede a aj tých 10 minút je ako návrat ku koreňom. Trénerovi som vždy k dispozícii."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Cítiš sa v klube docenený?

"Áno, áno. V minulej sezóne sa to predĺženie natiahlo viac ako som očakával, ale môj vzťah s prezidentom, trénerom a vedením je vynikajúci. Cítim, že ma chcú a majú radi."

[Óscar Mallo, EFE] Čo si myslíš o hre Barcelony od príchodu Xaviho?

"Tréner hneď po príchode položil základy. Trénovali sme už dlho a myslím, že základy sú už každému jasné. Keď budeme vyhrávať tituly, všetko môže ísť ešte lepšie. Bolo by to krásne; dúfam, že sa nám podarí pozdvihnúť ešte niekoľko ďalších trofejí."

Posledná šanca! KLIKNI SEM a vyber si svoje spomienkové tričko Lea Messiho!

zdroj: BarçaTV+
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-01-11 16:55:21
To čo ty zahrá aj chlapec z B, nemôžeš tu ukončiť kariéru kvôli 1 gólu proti PSG
2023-01-11 17:02:27
Ja dúfam ze nezacnes rokovať o zmluve