Už zajtra sa odohrá prvé El Clásico v tomto roku. Real Madrid a Barcelona zabojujú o Španielsky superpohár. Carlo Ancelotti pri tejto príležitosti absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Význam trofeje

"Všetky tituly sú dôležité, dodávajú nám sebavedomie, motivujú nás pokračovať. V hre sú určité veci a my sa o to pokúsime."

Hladnejšia Barcelona

"Môžeme posúdiť jedine našu náladu. Tituly sú veľmi dôležité, o tento moment bojujeme každý deň. Tím je motivovaný ako vždy. Na tento tlak sme si zvykli. Veríme si."

Sextet

"Nemyslíme na to. Bojujeme v každej súťaži a v každom zápase. Momentálne sa zameriavame na túto súťaž.  To je to, čo musíme robiť, a nie premýšľať o niečom, čo je komplikované, veľmi ťažké. Musíme ísť krok za krokom a dobre dokončiť sezónu."

Veľa titulov

"To nie je pravda. Hovoríme o hráčoch, ktorí vyhrali v uplynulej sezóne a ktorí začínali v roku 2013 a stále vyhrávajú. Nemáme dosť úspechov, nikdy ich nebudeme mať, máme správnu mentalitu a okrem toho sme v klube, v ktorom sa vyžaduje nesmierne veľa a ten nám neumožňuje myslieť na niečo také."

Stav trávnika

"Páčil sa mi stav trávnika, ale dostali sme sa do niečoho, čo viedlo k mnohým zmätkom. Nechcem povedať, čo som chcel povedať. Tráva bola v poriadku, možno ihrisko bolo trochu tvrdé, ale dá sa zahrať dobrý futbal."

Zopakuje sa zápas z Bernabea?

"Neviem, či je intenzita najlepším spôsobom, ako poraziť Barcelonu. Musíme odohrať veľmi kompletný zápas. Musíme dobre držať loptu, pressovať... je tu veľa vecí. Budeme sa snažiť odohrať tento zápas nielen intenzívne. Kľúčom k úspechu je odohrať kompletný zápas."

Benzema

"Karim je späť a to nám dodáva veľa sebavedomia do týchto zápasov. Je veľmi motivovaný, dobre trénuje. Je pre nás príliš dôležitý. Tím s ním pracuje dobre a pomôže nám."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Zranenia

"Samozrejme, že máme obavy, že sa môže niekto zraniť. Camavinga prešiel rehabilitačným procesom dobre. Militão tiež. Je ťažké zregenerovať sa po predĺžení, ale na zápas budeme pripravení."

Cristiano Ronaldo

"Cristiana som videl včera, je šťastný, motivovaný, má rád túto krajinu. Prijal správne rozhodnutie."

Ďalší útočník?

"Je pravda, že kalendár je náročný, ale nepotrebujeme viac hráčov. Máme dobrých útočníkov."

Novinári 'zabijú' Xavi, ak nezíska tituly

"Je to strašiak trénerov, ak nevyhrávajú. Xavi to dobre vie."

Inkasované góly

"Uvažujeme o lepšej obrane. Sú veci, ktoré musíme zlepšiť, ale pri pohľade na zápas proti Valencii sme boli lepší. Pri góle sme urobili chybu. Hovorili sme o tom. Dúfam, že sa to už nestane."

zdroj: marca.com as.com
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
jirkam Premium
2023-01-14 15:44:05
Mimo mísu,teď jsem koukal MU -MC, City hráli Barcelonsky fotbal
70% držení míče a prohráli 2:1,bojím se jak,to s námi dopadne