FC Barcelona slávi prvú trofej v ére Xaviho Hernándeza. Blaugranas odohrali výborné El Clásico, keď porazili Real Madrid 3:1 a môžu oslavovať zisk Španielskeho superpohára. Čo nám tento zápas priniesol?

Najlepšie: Gavi doviedol Barcelonu k titulu!

Bol to absolútne skvelý zápas zo strany Xaviho tímu. Barcelona od prvej minúty prevzala iniciatívu a s veľkou ľahkosťou si vytvárala gólové šance. Pedri a Gavi sa výrazne zapájali do útočných akcií, čo pri Baldem, ktorý hral vysoko, uľahčovalo vytváranie početnej výhody pred pokutovým územím. Dembélé bol dnes prekvapujúco rozvážny a disciplinovaný, Frenkie a Busquets nesklamali, skvele zabezpečili stred poľa a Lewandowski zakončil zápas gólom a asistenciou. Obrana bola dnes nesmierne istá, pričom osobitnú pochvalu si zaslúži Ronald Araujo, ktorý úplne vygumoval Viníciusa. Ďalší skvelý zápas nakoniec odohral Pedri a nebyť Gaviho, pravdepodobne by bol hlavným kandidátom na hráča zápasu. Mladý stredopoliar odohral perfektný zápas. Slabšou nohou zaznamenal dve asistencie a strelil gól, pričom bol mimoriadne dôležitou súčasťou barcelonského stredu poľa. Získaval lopty, viedol brejky, znepríjemňoval život súperovi a dobre rozohrával. Ťažko uveriť, že má len 18 rokov.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: Lamentovanie nechajme na inokedy

Barcelona mala na to, aby neinkasovala ani jeden gól a v pokutovom území Los Blancos si mohla počínal ešte o trochu lepšie. Kritiku po takomto zápase však nechajme na trénerov, ktorí určite vyvodia nejaké závery. Dúfajme len, že Araujo a Lewandowski nezaplatia za dnešnú snahu nejakým zranením.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-01-15 23:17:33
Taky dobry zapas som v podani Barci uz dlho nevidel. Vybrorna zaloha, obrana a Dembo dneska prekvapil celkom. Neskutocni Gavi, Pedri a aj Balde. Konecne sme aj vedeli drzat kontrolu nad zapasom a nie hned po gole na svoju polku a zacat betonovat. Dufam ze im toto vitazstvo doda sebavedomie a budu takto hrat castejsie. ???
2023-01-15 23:19:18
Takýto gól by Barça uznaný nemala... Ale inak súhlas. Plus doplním, že dnes Barça oživila TIKI-TAKU! Real nevedel, kde a čo robiť. Nebolo to ešte ono, ale bolo to vidieť ??