FC Barcelona vyhrala vo finále španielskeho Superpohára v Rijáde nad Realom Madrid 3:1. Na pozápasovej tlačovej konferencii Xavi hovoril o svojom prvom titule v úlohe trénera Blaugranas, pochválil mužstvo za dobrú hru a odpovedal aj na otázky o Gavim.

Aké máš pocity po víťazstve?

"Sme veľmi šťastní a spokojní, pretože víťazstvo bolo pre nás veľmi dôležité. Vždy premýšľame o tom, ako sme hrali. Nastúpili so štyrmi stredopoliarmi, nestrácali sme lopty a hrali sme podľa plánu. Som veľmi spokojný s hráčmi, pretože dali do toho všetko. Bolo veľa nespravodlivej kritiky. Chceme pracovať týmto spôsobom. Je to titul získaný v zápase proti Realu Madrid a sme na to hrdí. V posledných rokoch sme videli rôzne veci, bojovali sme s ťažkou finančnou situáciou, s odchodom Lea Messiho, ale dúfam, že sme vytvorili tím."

[Marta Ramón, RAC1] Čo pre teba ako trénera znamená tento prvý titul?

"Som šťastný. Dáva nám to veľa pokoja a viery. Ak sme to dokázali proti Realu Madrid, dokážeme to proti komukoľvek. Dominovali sme prakticky počas celého zápasu. Prvý polčas bol senzačný. Som šťastný, budeme pracovať ďalej a dúfam, že to nie je posledná trofej."

[Otázka týkajúca sa Gaviho]

"Nemám slov. Je to čistá vášeň, čistá duša. Je mi ľúto, keď nehrá. Dokáže so sebou stiahnuť celé mužstvo, a to má len 18 rokov. Srdce, ktoré do všetkého vkladá, je to neuveriteľné. Gavi je chalan, z ktorého sme všetci nadšení. Má dušu aj charakter, je to nákazlivé. Je vrodeným vodcom a vychádza to z jeho vnútra. Odhodlanie, ktoré z neho vyžaruje, je veľkolepé. Nikdy ma neunaví chváliť ho. Tento chalan je neuveriteľný."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Aký význam má tento titul?

"Pre mňa je najdôležitejšie, ako sme hrali, a my sme hrali senzačne. Nemôžeme sa zastaviť. V tejto sezóne musíme získať ešte tri tituly a toto víťazstvo nám dodáva vieru a sebadôveru do budúcnosti."

[Otázka týkajúca sa vzťahu s Laportom]

"S prezidentom mám dobré vzťahy. Som veľmi šťastný, pretože do tohto projektu vložil veľa dôvery a nebolo to ľahké. Zatiaľ ide všetko dobre. Dúfame, že získame ďalšie trofeje."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Mladí futbalisti sú veľmi hladní po tituloch...

"Máme veľmi dobrú generáciu a hlad po tituloch je viditeľný. Už dlho sme nevyhrali žiadnu trofej. Dúfam, že to bude zlomový bod."

[Otázka v arabčine]

"Myslím, že sme zahrali dobre, dominovali sme s loptou, vysoko sme presovali, hrali sme vysoko aj v obrane, mali sme veľa príležitostí a dobre sme bránili. Zahrali sme veľmi dobre."

Bol to príklad ideálneho zápasu?

"Musíme to opakovať, ale sme veľmi spokojní a šťastní. Všetci hráči boli senzační."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Myslíš si, že takýto zápas dodá fanúšikom nádej?

"Musíme sa naďalej rozvíjať a sústrediť sa na náš herný plán. Dnes išlo všetko dobre, ale ťažké zápasy ešte prídu. Pamätám si deň proti Bayernu, keď sme doma prehrali a fanúšikovia boli s nami. Dnes sme im dokázali urobiť radosť, ale nesmieme zabúdať, že sme stále tímom v prestavbe."

Ako futbalista si získal 25 titulov...

"Som veľmi šťastný, znamená to pre nás veľa. Real Madrid je víťazom La Ligy a Ligy majstrov. Znamená to veľa pre mňa, pre hráčov aj pre fanúšikov."

Aký je tvoj odkaz fanúšikom v Saudskej Arábii?

"Vždy tu vládne dobrá atmosféra. Mám veľmi dobré spomienky. Mám veľkú radosť z fanúšikov v Arábii, najmä z tých, ktorí podporujú Barcelonu."

[Otázka v arabčine]

"Som veľmi pyšný na môj prvý titul v úlohe trénera. Byť trénerom a pomáhať týmto hráčom je pre mňa veľkým šťastím a zadosťučinením. Dúfam, že to nebude môj posledný titul."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
lojzo Premium
2023-01-16 00:41:21
Tak konečne super výkon, na ktorý sa pozeralo veľmi dobre a teším sa, že to bolo proti Realu, ktorý si prakticky nekopol. Len aby nám to vydržalo ďalej a opäť nám nenapršalo do nosa.
2023-01-16 07:05:56
Ako vravim najlepsi tiiimový výkon za posledne roky. A prave toto otvara otazniky nad tym preco zahrame raz za cas fantasticky a v zapati sa prepadneme do podpriemeu. Toto musia zrejme pomazane hlavy v klube cim skor vyriesit.