Prezident FC Barelona Joan Laporta poskytol po triumfe v Španielskom superpohári krátky rozhovor pre rozhlasovú stanicu Cadena COPE, v ktorom zdôraznil dôležitosť tohto prvého víťazstva v ére Xaviho a ocenil najmä samotného trénera.

"Tento titul je pre všetkých culés. Túto trofej získali všetci culés, a predovšetkým naši hráči, ktorí predstavujú výnimočnú generáciu a sú vedení úžasným trénerom."

"Real Madrid bol dôstojným súperom, vie, ako sa správať po víťazstve a ako po prehre. Z ich strany to bolo veľmi elegantné. Florentino Pérez nešetril komplimentami na adresu Sergia Busquetsa, ktorý zdvihol svoj prvý pohár ako kapitán."

"Bol to výnimočný superpohár, veľmi súťaživý. Je to prvý titul v ére Xaviho a ten prvý vždy chutí veľmi dobre. Vždy sme hovorili, že fanúšikom Barcelony prinavrátime radosť."

"Xavi môže vyznačiť éru, pretože má znalosti, osobnosť a autentický štýl futbalu, ktorý Barcelona prezentuje. Xavi je jasným predstaviteľom a architektom tohto štýlu. Sme veľmi hrdí na nášho trénera a celý jeho štáb, pretože tvoria naozaj veľmi súdržný tím. Veľmi dobre si rozdelili úlohy, tvrdo pracujú a robia to s veľkým entuziazmom, vášňou a trpia, pretože aby ste vyhrali, musíte aj trpieť."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

"Sme schopní trpieť, pretože sme trpeli rok a pol a teraz je to veľmi pekná odmena. Počas celého tohto procesu culés nemali príležitosť osláviť nejaký titul a teraz oslavujeme Superpohár. Na stupnici od 0 do 10 som spokojný na 10. Je to titul, ktorý upevňuje to, čo robíme."

"Tím sa konsoliduje, rastie a očakávania sú vysoké. Sme lídrom ligy a musíme o ňu bojovať. Musíme však byť aj trpezliví. Stále máme pred sebou Kráľovský pohár a Európsku ligu a musíme o to bojovať. Nedávno som videl, ako Manchester United porazil City; musíme mať rešpekt."

"Xavi si tento titul zaslúži. Nakoniec najviac trpí tréner a on si to zaslúži. On je jediný, kto môže riadiť tím, a hráči musia do praxe uviesť to, čo od nich žiada."

zdroj: Cadena COPE
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-01-16 09:48:52
Za mňa KONEČNE najväčšie pozitivum zápasu: Nepoloženie sa po prvom góle, tlak a snaha až do konca, mentálne sme to zvládli za 1.

Ale brzdime nadšenie. Je to "len" superpohár a hlavné boje nás stále len čakajú. Aby sme nepadli na hubu už s United, ktorí vyzerajú byť teraz sakra silní. Aj minulý rok na jar sme ovládli Clasico a následne prišiel úpadok. Takže dúfam, že chalani sa poučia, nepríde uspokojenie a všetko sa ešte len začína.
Marian Premium
2023-01-16 09:49:32
Sqelý okamih, ešte pridať titul v La lige a budem spokojný. Tie reči o výhrach v EL, CdR aj LL sú len snami, ktoré sa nemusia ale aj môžu naplniť.