Barcelona odohrala výborné finále Španielskeho superpohára a Realu Madrid v El Clásicu nedala šancu. Po víťazstve 3:1 zaslúžene oslavuje prvú trofej v ére Xaviho Hernándeza. Poďme na známky.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,4

Veľa problémov v priebehu stretnutia nemal, dobre rozohrával a v prípade potreby aj výborne zasiahol.

Araujo - 7,6

Mal na starosti bránenie Viniciusa a robil to tak, akoby od toho závisel jeho život. Samozrejme, Brazílčan cez neho niekedy dokázal prejsť. Araujo si počas zápasu počínal dobre aj pri vyvážaní lopty, hoci na neho súper striehol.

Koundé - 7,5

V obrane podal bravúrny výkon, s loptou aj bez nej. Pomáhal Araujovi pri riešení problémov s Viniciusom a jeho pokoj tiež pomohol Blaugranas udržať sa na lopte.

Christensen - 7,3

Zachoval si pokoj Angličana aj napriek tlaku zo strany Benzemu. Pre De Jonga vytvoril tutovku a v defenzíve bol zas skvelým doplnkom k agresívnej hre zo strany Arauja a Koundého.

Balde - 7,2

Urobil niekoľko skvelých nábehov z hĺbky poľa vrátane jedného, keď vytvoril super šancu pre Dembélého. Udržal Valverdeho na uzde bez toho, aby sa zapotil.

Busquets - 7,5

Jeden z najlepších zápasov Busquetsa v tejto sezóne. Hoci v prvom polčase pokazil niekoľko jednoduchých prihrávok, vo všeobecnosti sa pohrával so záložníkmi súpera pomocou prihrávok na jeden dotyk.

De Jong - 7,7

Učebnicový príklad toho, ako má hrať box-to-box záložník. Neustále menil tempo hry a z tohto dôvodu presing zo strany Madridu nefungoval. Výborným spôsobom vytvoril druhý gól, keď prihral Gavimu.

Dembélé - 6,8

Mendy mal veľké problémy s jeho bránením. Dembélé odohral dobrý zápas aj z pohľadu rozhodovania - riskoval toľko, aby zbytočne neohrozil mužstvo. Mohol streliť gól, no vo všeobecnosti podal dobrý výkon.

Pedri - 8,2

Pedri sa v zápase proti Realu predstavil v podstate v úlohe desiatky. Pomohol Barcelone v presingu bez toho, aby narušil defenzívnu štruktúru tímu. S ľahkosťou prelamoval línie a poradil si s Kroosom a Camavingom.

Gavi - 9,5

Golden Boy. Neustále predstavoval hrozbu. Svojím pohybom bez lopty držal Modrića a Carvajala v neustálom napätí a zároveň bol dostatočne rozvážny na to, aby udržiaval rytmus. Skvelým zakončením otvoril skóre, potom prihral Lewymu na druhý gól a skvelou prácou v defenzíve a centrom pripravil tretí gól.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Lewandowski - 8,6

Napriek tomu, že Lewandowski nebol dostatočne fit, odohral pomerne pôsobivý zápas. Pri prvom góle asistoval Gavimu a druhý strelil s prehľadom. Na začiatku zápasu bol tiež blízko ku gólu, ale Courtois ho vychytal.

Náhradníci

78' Raphinha - 6,1

86' García - 6,1

87' Kessíe - 6,5

90' Fati - 5,9

90' Sergi Roberto - 5,9

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-01-16 11:57:10
Ako vzdy, nesuhlasim s niektorymi hodnoteniami. Balde 7.2? Preco by mal byt hodnoteny horsie nez ostatni v obrane? V com zaostaval v porovnani s nimi? Lebo ja som nic take nezastriehol.
2023-01-16 12:15:44
Na gól Gavimu prihral Lewa, nie Frankie. Chybička se vloudila...