Xavi na pozápasovej tlačovej konferencii po výhre nad Ceutou priblížil situáciu Memphisa Depaya a priznal, že by to nebola tragédia, keby za Holanďana do tímu nikto neprišiel. Zhodnotil tiež úroveň hry svojho tímu v dnešnom zápase a priznal, že Ansu Fati bude v nedeľu hrať od prvej minúty.

Čo by si vyzdvihol na hre tvojho tímu?

"V prvom rade by som vyzdvihol prístup tímu, ktorý bol veľmi dobrý. Je to pre nás veľmi dôležité. Mali sme skúsenosti zo stretnutia proti Intercity, keď sme nehrali dostatočne aktívne, no teraz to tak nebolo. V prvom polčase to bolo pre nás ťažké, veľa sme toho nezískali, nenapádali sme priestor v správnych momentoch. Druhý polčas bol však veľmi dobrý, mužstvo bolo efektívne a ukázalo túžbu a hlad, pritom hrať v takýchto stretnutiach nie je jednoduché. Súper nám komplikuje hru, je veľmi namotivovaný. Boli sme veľmi profesionálni a s výsledkom sme spokojní. Ukázali sme, že máme skvelý tím."

[Marta Ramon, RAC1] Budú náhradníci po tom stretnutí motivovaní?

"V tíme nie sú žiadni hráči druhého sledu. Sú v tíme, sú dôležití, odohrali pre nás dôležité zápasy a budú dôležití až do konca sezóny. Máme skvelý tím a každý musí byť pripravený. Iñaki odohral dobrý zápas, Hector bol výnimočný, takisto Éric, Marcos, Jordi.... Obranná línia je čoraz lepšia a sústredenejšia. Celkovo sme spokojní."

Ansu Fati strelil gól po tom, čo vystriedal Ferrana Torresa. Ako ich hodnotíš?

"Možno Ferranovi chýbal gól, ale pracoval pre tím a som s ním spokojný. Možno mu chýba sebavedomie spojené so strelením gólu. Dohodli sme sa, že Ansu odohrá polhodinu, pretože v nedeľu nastúpi v základnej zostave a bude pre tím dôležitý. Na ihrisko prišiel tak, ako sa na futbalistu Barcelony patrí. Urobil rozdiel, bol na veľmi dobrej úrovni, je späť tým Ansu, ktorého všetci chceme. Nasledujúce zápasy budú pre tím kľúčové."

[Helena Condis, COPE] Predpokladáte, že za Memphisa nikto nepríde?

"Nebola by to tragédia, ani keby nikto neprišiel, hoci by bolo oveľa lepšie, keby sme sa mohli posilniť. S kádrom som však spokojný. Memphis požiadal o odchod, ako som povedal, som spokojný s každým, ale osobne požiadal o odchod, pretože to bola pre neho príležitosť. Dohodol sa s Atléti a zdá sa, že podpíše zmluvu. Neviem, či je to oficiálne."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Na ktorého súpera by si chcel natrafiť?

"Neviem, chceli by sme hrať doma. Súperi sú veľmi silní, zostávajú len tí z Primera División. Každý súper by bol vítaný. Sme spokojní s našou dynamikou a musíme v tom pokračovať."

[Ivan San Antonio, Sport] Dnes si stavil na Roberta Lewandowskeho, ktorý je suspendovaný v La Lige. Išlo o to, aby si udržal svoj rytmus?

"Áno, inak by to bol týždeň bez hry. Robert dnes ukázal, že je neuveriteľný profesionál. Bol to ideálny zápas na to, aby nestratil svoj rytmus kvôli suspendácii."

Pomôže vám tento výsledok po víťazstve v Superpohári získať impulz?

"Krok za krokom sa zlepšujeme v mnohých aspektoch. Na všetko je čas. Pred dvoma alebo troma týždňami sme neboli takí dobrí, teraz predvádzame oveľa lepšie výkony a máme viac sebavedomia. Superpohár nám priniesol kvalitatívny skok v tom, čo chceme prezentovať, a ukázal, že budeme konkurovať komukoľvek. Myslím si, že tím sa rozvíja a teraz sme v dobrej forme."

[Televízia z Ceuty] Aký je tvoj názor na Ceutu po tom, čo si po žrebe povedal, že ste mali šťastie, no cesta sem nebude príjemná?

"Nie, povedal som, že cesta bola nepríjemná, nie samotný príchod do Ceuty. Bol som prekvapený, keď som videl, že Ceuta má v tabuľke len osem bodov. Myslím si, že má čo ponúknuť, José Juan pracuje veľmi dobre, jeho tím hrá dobrý futbal, páči sa mi to. Vyváža loptu zozadu, v správnych momentoch útočia pressingom. Som prekvapený, že majú tak málo bodov. Ceute želám všetko najlepšie. Urobil som chybu, keď som povedal, že sme mali šťastie pri žrebe."

zdroj: RFEF
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-01-20 09:57:31
Inak povedane: 'Memphis bol zbytocny.'