Lionel Messi bol v Argentíne zvečnený v rôznych podobách, od tetovania až po nástenné maľby, po tom, čo doviedol národný tím k titulu na Majstrovstvách sveta. Teraz je jeho tvár vidieť aj z neba - na špeciálne navrhnutom kukuričnom poli.

Pole v Los Condores v centrálnej provincii Córdoba bolo osiate pomocou algoritmu, ktorý vypočítal, kde treba zasiať semená hustejšie, aby kukurica pri raste vytvorila obrovský vizuálny obraz Messiho bradatej vizáže. "Pre mňa je Messi neprekonateľný," povedal Maximiliano Spinazze, pestovateľ plodín, ktorý nezvyčajnú formáciu zasadil na oslavu víťazstva Albicelestes na šampionáte v Katare. "Teraz sú majstrami sveta, som rád, že to možno vyjadriť zasadením plodiny."

Futbalom pobláznená juhoamerická krajina je významným poľnohospodárskym producentom, tretím najväčším svetovým vývozcom kukurice. Poľnohospodárstvo je hlavnou hnacou silou exportu, hoci futbal môže byť jej najväčším úspechom. Carlos Faricelli, poľnohospodársky inžinier, navrhol kódovanie pre stroje na siatie semien. Kukurica bola potom vysiata v presnom vzorci, aby výsledkom bol konečný obraz, pričom niektoré oblasti sú zasiate hustejšie ako iné.

"Napadlo mi vytvoriť kód, s ktorým pracujú sejacie stroje, s Messiho tvárou. Je to pocta," povedal a dodal, že potom tento kód poskytol všetkým poľnohospodárom, "ktorí sa ho odvážili zasadiť". "Pomocou nástrojov na geokódovanie stroje vedia, koľko semien na meter štvorcový musia vložiť na určité miesta, aby vytvorili kontrast pre rôzne časti Messiho tváre," povedal Faricelli.

"Takže keď táto kukurica rastie a urobí sa letecký záber, kde sú rastliny bližšie pri sebe a zem je menej viditeľná, intenzívnejšia zelená farba kontrastuje s miestom, kde je menej rastlín, a potom sa vytvorí tento druh poľnohospodárskeho umenia."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

zdroj: youtube.com Reuters
foto: youtube.com

Diskusia

2 komentáre
2023-01-20 11:55:21
Krásne gesto,to muselo byť práce.
2023-01-20 13:18:33
Možno to tam zanechali mimozemšťania Messimu ako odkaz, aby sa vrátil domov na ich inú planétu.