Kataláncom včerajší zápas z pohľadu predvedenej hry nevyšiel, no vďaka Pedriho gólu a ďalšiemu skvelému výkonu Ter Stegena, sa Barcelone podarilo zo zápasu proti Getafe ukoristiť plný počet bodov. Poďme hodnotiť výkony jednotlivých hráčov Blaugranas.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7,7

V tejto sezóne opäť spasiteľom Barcelony. Vytiahol dvojicu hrdinských zákrokov, vrátane zákroku 1 na 1 proti Borjovi Mayoralovi. Potom v posledných desiatich sekundách zmaril jeden posledný útok. MAtS je späť!


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Sergi Roberto - 6,3

Nič prelomové, ale neustále sa ponúkal na prihrávku a držal loptu. Podal solídny výkon, spoľahlivý, ale nevyčnieval.

Koundé - 7,2

S prehľadom najlepší obranca Barcelony. Predviedol niekoľko výborných obranných zákrokov a blokov a takmer sám držal ofenzívu Getafe od bránky Ter Stegena po väčšinu stretnutia.

Christensen - 7

Po prvom polčase musel striedať kvôli drobnému zraneniu, ale kým bol na trávniku, počínal si dobre.

Balde - 6,2

Mladíkovi chýbala kreativita v útočnej tretine a Xavi ho preto pochopiteľne vymenil za Albu už po prvom dejstve.

Gavi - 6,8

Energický výkon, ako vždy. Ale nič ohromujúce sme z jeho strany nevideli.

Busquets - 6,4

Podal dobrý výkon a dobre rozhadzoval loptu na spoluhráčov. Okrem toho v niekoľkých prípadoch prerušil útok súpera. Na druhej strane neubránil svojho hráča pri štandardnej situácii z koncovky zápasu.

Pedri - 6,8

Zvláštny zápas zo strany Pedriho, ktorý na jednej strane strelil víťazný gól, ale na druhej strane podal jeden z najhorších výkonov sezóny. V dvoch prípadoch stratil loptu a Getafe malo potom k dispozícii dvojicu výborných šancí. Keby nie Ter Stegena...

Dembélé - 6,6

Počas 85 minút podal výkon, na ktorý by najradšej zabudol. Keď sa však Getafe pokúsilo vyrovnať, vtedy ožil. Vytvoril 2 dobré šance, no predtým mal počas celého zápasu hrať lepšie.

Fati - 5,5

Nedokázal zaskočiť za Lewandowskeho. Zjavne sa mu nehrá dobre, ak je vypojený z hry, čo má vplyv aj na jeho rozhodovanie pred bránkou súpera.

Raphinha - 6,6

Často sa mu darilo prelamovať líniu súpera prostredníctvom prihrávok, najmä v prvom polčase. Prihral na gól perfektným centrom, ale okrem toho nehral úplne dobre.

Náhradníci

46' Alba - 6,3

Nedokázal do zápasu vniesť to, kvôli čomu ho Xavi poslal na trávnik miesto Baldeho.

46' García - 6,3

Spoľahlivý výkon, ale nič neštandardné.

62' Kessíe - 6,5

Do stredu poľa vniesol potrebnú dynamiku. Takmer strelil gól. Je vidieť, že naberá sebavedomie.

77' Alonso - 6,4

V závere predviedol výborný zákrok, vďaka ktorému sa skóre zápasu nemenilo.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-01-23 12:06:21
Ter Stegen si zaslúži 8. Busquets nízke hodnotenie, keďže bol vyhlásený mužom zápasu ? a fati, aj 3 by bolo veľa, čo mi je ľúto ale absolútne prebytočný hráč včera....
2023-01-23 12:32:59
Fati je absolútne nepoužiteľný. Prihrávka spoluhráčovi u neho je veľký problém, súboj 1na 1 je vopred prehratý a o strelách na bránku môže len snívať. Pri momentálnej forme patrí jednoznačne iba na lavičku. Potrebujeme kúpiť skutočného hroťáka, pretože bez Lewu niet hráča, ktorý by ohrozil v pokutovom území súperovu bránu.