"Barça a Busquets - nikto nechce udrieť ako prvý" - takto začína svoj článok novinár Toni Juanmarti z Relevo. Ani klub však nerobí kroky, aby kapitána v klube dlhodobo udržal, a ani samotný hráč nedáva jasne najavo, aké je jeho rozhodnutie. Strany analyzujú, čo bude pre nich najlepšie, čo získajú a čo stratia pokračovaním alebo ukončením spolupráce.

Zmluva Sergia Busquetsa s Barcelonou je platná ešte presne 157 dní a zdá sa, že jediný, kto v celej situácii presne vie, čo chce, je tréner Xavi Hernández. 42-ročný tréner opakovane zdôraznil, že chce, aby Busquets predĺžil zmluvu s Barcelonou, pretože ho neustále považuje za dôležitú súčasť tímu. Hráč, predstavenstvo aj športové riaditeľstvo však vyčkávajú na krok druhej strany. Zatiaľ sa podarilo dosiahnuť dohodu, že kapitán neopustí Barcelonu už v januári, čo je najmä zásluha Xaviho.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Ako informoval Toni Juanmarti z Relevo, rokovania medzi Busquetsom a Interom Miami sa neustále posúvajú vpred. Nepanuje žiadny zhon, ale záležitosť ani nestojí na mieste. Americký klub sa snaží umožniť stredopoliarovi podpísať zmluvu ako 'franšízovému hráčovi', čo by mu umožnilo znížiť rozdiel medzi jeho súčasným platom a platom, ktorý by mal v MLS.

Na druhej strane, Busquetsovi agenti podľa novinára už mesiac nedostali od FC Barcelona žiadnu správu. Nie je úplne jasné, čo Barcelona, ktorá má značné problémy s hľadaním nástupcu 34-ročného hráča, v tejto súvislosti chce. Barcelona zatiaľ podľa médií nezatvára dvere pred predĺžením zmluvy s Busquetsom, ale zároveň hľadá na trhu ideálneho nástupcu kapitána.

zdroj: relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-01-23 22:06:01
Klub nemá čo čakať na hráča.