Ako informoval Gerard Romero, futbalový riaditeľ FC Barcelona a pravá ruka Joana Laportu Enric Masip sa dnes stretol s Decom. Relevo zas tvrdí, že jednou z mnohých tém, o ktorých sa s bývalým hráčom Blaugranas a teraz futbalovým agentom rozprávali, bol potenciálny príchod 17-ročného útočníka Athletico Paranaense Vitora Roqueho.

Podľa Toniho Juanmartiho chce Barcelona získať mladého Brazílčana napriek problémom s finančným fair play. Klub verí, že sa podarí nájsť spôsob, ako splniť požiadavky Athletico Paranaense, ktoré si pôvodne stanovilo prehnané očakávania. Podľa novinára Barcelona v súčasnosti pracuje na príchode Vitora Roqueho za približne 25 miliónov eur, pričom v tomto prípade potreby použije "kreatívne vzorce". Pred necelým rokom brazílsky klub kúpil 17-ročného hráča z Cruzeira za približne 4 milióny eur.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

O Brazílčanovi sme prvýkrát počuli v súvislosti so záujmom FC Barcelona koncom októbra 2022: "Nemám preferencie. Páčia sa mi všetky veľké tímy v Európe. Odletieť do veľkého klubu v Európe je snom každého chlapca, ktorý hrá futbal v Brazílii," priznal vtedy Roque v rozhovore pre Mundo Deportivo. Medzitým sa o 17-ročného hráča zaujímali aj Real Madrid a Chelsea.

Deco, ktorý pre Barcelonu kontroluje juhoamerický trh, má podľa Relevo veľmi dobré vzťahy s prezidentom Athletico Paranaense, ako aj so slávnym Andre Curym, agentom mladého útočníka a kľúčovou osobou celej operácie. Barcelona dúfa, že Deco bude tiež dôležitou postavou, ktorá zvýši šance na úspech tejto komplexnej operácie. Treba poznamenať, že Vitor Roque má s Athletico zmluvu do roku 2027.

zdroj: Relevo
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-01-24 08:41:44
To ho chcú podpísať ešte teraz v zime ? alebo na tom budú pracovať až v lete ?