Tréner Realu Sociedad Imanol Alguacil na tlačovej konferencii pred štvrťfinále Kráľovského pohára proti Barcelone na Camp Nou odpovedal na otázky novinárov.

Fatálna séria Realu Sociedad na Camp Nou

"Ak chceme vyhrať na takomto ihrisku a proti takému súperovi, musíme mať skvelý deň. Je pravda, že sme tam nevyhrali už veľa rokov, ale na druhej strane sme často hrali ako rovný s rovným.... prečo by sme zajtra nemali vyhrať? Ktokoľvek vyhrá, postúpi do semifinále a ja k tomuto zápasu pristupujem s rovnakým nadšením ako vždy, aj keď tam nebudú David Silva a Merino a že sme tam nevyhrali už veľa rokov. Máme sériu deviatich víťazstiev v rade a ja chcem desiate."

Absencia Davida Silvu

"Poznáte ma, žiadne výhovorky. Už sme hrali bez Merina, bez Silvu a vyhrali sme bez nich. Jediné, čo mám hlave, je, že chceme hrať ako vždy, ideme si po víťazstvo. Moje plány sa tým nemenia. Na zmenu nie je čas. Návrat Kuba? Vo Vallecas som nechcel riskovať, ale teraz je ten správny čas zariskovať."

9 výhier v rade

"To je nonsens. Vyhrali sme deväťkrát v rade a to je samozrejme dôvod na oslavu, ale máme čo zlepšovať. Nie je to tak, že keď máme deväť víťazstiev v rade, máme aj viac šancí. Musíme to ukázať na ihrisku. Vďaka dobrým veciam, ktoré robíme s loptou aj bez nej, si myslím, že môžeme vyhrať, ale musíme zlepšiť veľa vecí."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Podobnosť so zápasom proti Realu Madrid na Bernabéu v sezóne 2019/20

"Je tu podobnosť: cestujeme na ťažký terén a budeme hrať proti skvelému súperovi, ktorý je vo veľmi dobrej forme, aj keď niektorí hovoria, že nie je. Práve vyhrali Superpohár. Vtedy [v zápase s Realom; pozn. red.] sme mali skvelý deň, ktorý budeme potrebovať aj zajtra."

Ako sa dá ublížiť Barcelone Xaviho Hernándeza?

"Majú veľa kvalitných a osvedčených hráčov, ktorí vyhrali takmer všetko, ale je tiež úžasné, ako tvrdo pracujú bez lopty. Je to veľmi, veľmi fyzický tím, hoci o tom nikto nehovorí. Myslím si, že v poslednom kole bola Barcelona tímom, ktorý nabehal najviac. Najdôležitejšie však je, aby sme do toho dali všetko."

Fanúšikovia Realu Sociedad nebudú môcť nosiť klubové dresy na Camp Nou mimo fanúšikovskej zóny hostí

"Je to veľmi smutné, veľká škoda. Je smutné, že fanúšik nemôže reprezentovať svoj tím mimo domova, ale nebudem sa miešať tam, kde ma nechcú."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-01-24 20:10:08
Nerekl bych, ze jsme nějaký extrém v rámci fyzicnosti....to jsou možná Gavi a Balde, zbytek tymu asi normál v tomhle. Ale jw dobře, že už nejsme profesoři, co to zvládají bez běhání :D
2023-01-24 21:28:23
Preco nemozu mat dresy mimo sektor?