Hudobná platforma Spotify, hlavný sponzor futbalového klubu FC Barcelona, v pondelok oznámila zníženie počtu zamestnancov o 6 % a pripojila sa tak k dlhému zoznamu technologických spoločností, ktoré znížili počet pracovných miest v dôsledku odchodu pandémie a obáv z možnej globálnej recesie.

Spoločnosť so sídlom v Štokholme v súčasnosti celosvetovo zamestnáva približne 10 000 ľudí, čo predstavuje približne 600 prepustených pracovníkov. Ešte minulý rok spoločnosť Spotify neplánovala nikoho prepúšťať, ale ako zdôrazňuje generálny riaditeľ spoločnosti Daniel Ek: "Rovnako ako mnohí iní vedúci pracovníci som dúfal, že sa nám podarí prekonať silný trend vyplývajúci z pandémie. Pri spätnom pohľade som bol príliš ambiciózny a investoval som skôr, ako rástli naše príjmy." Ek uviedol, že prepustení zamestnanci dostanú päťmesačné odstupné, a oznámil aj niekoľko zmien vo vrcholovom manažmente vrátane toho, že spoločnosť Spotify opustí vedúca oddelenia obsahu Dawn Ostroff.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Napriek problémom je Spotify jednou z najpopulárnejších hudobných platforiem na svete - v októbri mala podľa dostupných informácií približne 456 miliónov aktívnych používateľov. Aktuálne stav vo svete však jasne poukazuje na to, že technologický sektor zasiahla kríza.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-01-25 09:07:34
No spíš než pandemie a výmluvy na krizi, zvlášť v tomhle segmentu, jde spíš o to, že jim ujíždí vlak a tlak konkurence. Je až moc streamovacích služeb a online rádií, než aby to tenhle kolos ustál....
2023-01-25 13:55:50
Masterkoo: Ja počúvam hudbu len v aute - rádio, manželka keď je doma sama - rádio, syn cez youtube. Ostatní spomínaní len rádio.
Priznám sa že moc na hudbu nie som, fenomén mať furt sluchátka na ušiach či všade pustenú hudbu mi nejako uniká - obvykle mi to priznám sa vadí. Keď sme u niekoho na chate tak som zvyčajne ten, ktorý sa snaží hudbu aj keď je len ako podmaz stišovať. Keď sme na chate u mňa tak ju vôbec pustenú nemáme. Kedysi áno, teraz už roky nie.