Barcelona v stredu večer oficiálne oznámila podpis zmluvy s 18-ročným argentínskym útočníkom Lucasom Romanom, ktorý sa pripojí k jej B tímu, ktorý trénuje Rafa Márquez.

Blaugranas vydali oficiálne vyhlásenie, v ktorom informujú, že zmluva s novým útočníkom platí do 30. júna 2026 a obsahuje výkupnú klauzulu vo výške 400 miliónov eur. Denník Olé tvrdí, že Barcelona kúpila 85% práv na futbalistu od klubu Ferro Carril za 1,1 milióna eur, pričom v zmluve sú aj bonusy v celkovej výške 3,5 milióna eur v závislosti od dosiahnutých podmienok. Ferro Carril dostane 65% zo spomínanej sumy, zvyšok si rozdelia Roman, jeho rodina a agent. Klubu bude patriť aj 15% z prípadného budúceho predaja.

Roman sa narodil 10. februára 2004 v štvrti Caballito v Buenos Aires a do mládežníckej akadémie klubu Ferro sa dostal vo veku sedem rokov. Roman, ktorý je reprezentantom Argentíny v mládežníckych výberoch, je ľavák a vyniká všestrannosťou na útočných pozíciách. "Som veľmi nadšený a pokúsim sa dať zo seba to najlepšie," povedal Lucas Roman pre klubovú televíziu. "Cítim sa poctený, že tu môže byť."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-01-25 15:00:29
No neviem,ked porovnam Gaviho, Pedriho,Baldeho.....nie je moc stary?- 19 r.