Podľa Joaquima Piera, novinára, ktorý sa dobre vyzná na brazílskom trhu, sa dvaja mladí Brazílčania usilujú o prestup do FC Barcelona. Sú nimi veľmi talentovaný 17-ročný útočník Vitor Roque z Athletico Paranaense a 19-ročný pravý obranca Wesley z Flamenga. Barcelona je však v ťažkej finančnej situácii, čo komplikuje rokovania a obaja hráči si budú musieť počkať do leta.

Podľa Joaquima Piera z katalánskeho denníka Sport 17-ročný Vitor Roque nemá v úmysle túto zimu komunikovať so žiadnym klubom. Brazílsky útočník si je vedomý vážneho záujmu FC Barcelona a chce urobiť všetko pre to, aby nakoniec skončil na Camp Nou, kde by bol náhradníkom a možno aj nástupcom Roberta Lewandowskeho, ale keďže 'Trigrinho', ako ho prezývajú spoluhráči, dovŕši 28. februára 18 rokov, na svoj prestup do Európy si bude musieť počkať do leta.

Klub Athletico Paranaense si Vitora Roqueho cení na 30 miliónov eur plus bonusy. Táto suma je pomerne akceptovateľná, najmä keď len pred niekoľkými týždňami Real Madrid zaplatil za Endricka 35 miliónov eur plus variabilné prvky. V súčasnosti však Barcelona nemôže uzavrieť takúto dohodu a musí počkať minimálne do 1. júla, keď sa otvorí letné prestupové obdobie. Kľúčom k úspechu bude medzitým zníženie výdavkov na mzdy a zvýšenie príjmov.

Podľa Joquima Piera, ak Barcelona nakoniec získa Vitora Roqueho, môže počítať s plným nasadením a spoluprácou hráča, jeho rodiny a agenta. Nepôjde o žiadnu aukciu a rokovania medzi klubmi sprostredkuje strana mladého futbalistu. Podľa denníka Sport je v tejto chvíli dôležité, že Athletico Paranaense je ochotné akceptovať platbu v splátkach.

Ten istý novinár tiež informuje, že ďalší Brazílčan - 19-ročný Wesley - si tiež nechce nechať ujsť vlak do Barcelony. Pravý obranca Flamenga vraj požiadal svojich agentov, aby pokračovali v rokovaniach s jeho klubom, kým ten neprijme ponuku Barcelony na hosťovanie.

Na nedávnom stretnutí predstaviteľov Flamenga a hráčovho zástupcu v Riu de Janeiro sa dosiahol len malý pokrok. Brazílčania naďalej odmietajú ponuku Barcelony na hosťovanie s opciou na kúpu za neveľkú sumu. Barcelona však trvá na tom, že vzhľadom problémy s finančným fair play má len malý priestor na manévrovanie.

Zdá sa, že rokovania uviazli na mŕtvom bode, ale podľa denníka Sport je Wesley optimistický, že sa podarí dosiahnuť dohodu, a jeho tím poradcov je presvedčený, že 19-ročný mladík sa stane hráčom Barcelony ešte pred koncom zimného prestupového obdobia.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-01-27 06:43:23
Snad nepride otrokar a nahradny tatko sikovnych mladych Brazilcanov Perez a neskupi rovno celu ligu (berte aka vtipnu narazku nie hejt na papu Pereza)