Barcelona sa dohodla s Marcosom Alonsom na podpise novej zmluvy. Spolupráca bude predĺžená o jedno sezónu s opciou na predĺženie o ďalší rok. Informuje katalánsky denník Sport.

Alonso sa pripojil k Blaugranas počas uplynulého leta, keď prestúpil z Chelsea a zadarmo. Ľavý obranca podpísal s Barcelonou zmluvu len na jeden rok, nakoľko klub zápasil s finančnými problémami. Obe strany sa však dohodli, že o predĺžení spolupráce sa bude rokovať v novom roku. A klub zrejme dodržal svoje slovo. Novinári tvrdia, že Barcelona sa s Alonsom dohodla na predĺžení zmluvy, pričom oficiálne potvrdenie nového kontraktu nastane čoskoro.

Stopér počas tých niekoľko mesiacov v drese Blaugranas potvrdil, že Xavi sa na neho môže spoľahnúť. Ľavý obranca nesklamal ako ľavej strane obrany, tak aj na pozícii stopéra. Celkovo odohral za Barcelonu 19 zápasov vo všetkých súťažiach a strelil 2 góly.

Keďže Xavi sa na Španiela spolieha, Barcelona sa mu rozhodla predĺžiť pobyt na Camp Nou a udržať ho v klube aj po skončení prebiehajúcej sezóny. Už skôr sa objavili informácie, že Alonso sa usiluje o dvojročné predĺženie, ale zdá sa, že Katalánci to vyriešili šalamúnsky a obrancovi ponúkli kontrakt na 1+1.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Po tom, ako Barcelona uzavrela predĺženie zmluvy s Alonsom, ako aj s Alejandrom Baldem, bude zaujímavé sledovať, ako to ovplyvní situáciu Jordiho Albu, pretože pre klub by bolo neudržateľné mať v kádri troch ľavých obrancov v čase, keď sa snaží znížiť svoje mzdové náklady.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-01-27 13:30:59
Albu nemám rád ale je určitě lepší nez Alonso a na stoperu v nouzi raději uvidim Riada
2023-01-27 13:51:23
:D :D :D nič len sa zasmiať nám ostáva .