FC Barcelona sa dnes v rámci 19. kola španielskej ligy stretne s Gironou. Xavi zatiaľ nebude mať k dispozícii suspendovaných Roberta Lewandowskeho a Ferrana Torresa, takže zápas na Montilivi bude pre Ansu Fatiho ideálnou príležitosťou ukázať, že si zaslúži miesto v zostave.

Ansu Fati je futbalista, od ktorého sa vďaka jeho schopnostiam veľa očakáva. Od začiatku svojho pôsobenia v Barcelone žiaril, strieľal góly, dribloval a na ihrisku ukázal svoju mladícku fantáziu. Po odchode Lea Messiho prevzal Fati Argentínčanovo číslo a mal sa stať lídrom a pilierom nového tímu. Mladíka však trápili zranenia, ktoré mu bránili v ďalšom rozvoji, kvôli čomu prišiel o miesto v základnej jedenástke a musel oň bojovať s ostatnými hráčmi. V poslednom čase sa objavili úvahy o tom, či sa Ansu ešte vráti do svojej najlepšej formy.

Zápas proti Girone bude jednou z posledných príležitostí, ktoré Ansu Fati dostane, a pravdepodobne nastúpi od prvej minúty. Keďže Xavi nemohol využiť služby Roberta Lewandowskeho a Ferrana Torresa, v tíme sa uvoľnilo miesto pre mladého útočníka. Pre Fatiho to však môže byť zápas o všetko, keďže Lewandowski a Torres budú Xavimu k dispozícii na ďalšie ligové kolo. To samozrejme neznamená, že by sme 20-ročného hráča po návrate Roberta a Ferrana odsunuli do úzadia, ale Ansu to bude mať v boji o miesto v základnej zostave ťažké aj vzhľadom na to, že Raphinha v poslednom čase zlepšil svoju výkonnosť, nehovoriac o Dembélém, ktorý v zápase proti Realu Sociedad podal jeden z najlepších výkonov v drese Blaugranas.

Problémom pre Ansu Fatiho by mohlo byť aj to, že Xavi v poslednom čase volí formáciu, v ktorej figurujú len dvaja útočníci a tieto miesta sú už rezervované pre Roberta Lewandowskeho a Ousmaneho Dembélého. Zostava so štyrmi záložníkmi alebo s 'falošným krídelníkom', ktorým je zvyčajne Gavi, priniesla Barcelone víťazstvo nad Realom Madrid v Španielskom Superpohári, ako aj vo štvrťfinále Kráľovského pohára proti Realu Sociedad.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

V zápase proti Girone musí Ansu Fati dokázať, že si zaslúži miesto v zostave a že sa v budúcnosti môže stať dôležitým hráčom Xaviho tímu. Zatiaľ sa však čaká na to, kedy sa mladý útočník vráti do svojej formy spred zranenia a predovšetkým k číslam, ktoré sú pre ofenzívneho hráča životne dôležité. V tejto sezóne strelil Ansu Fati 6 gólov a zaznamenal 4 asistencie, čo vzhľadom na konkurenciu v útoku nie je zlý výsledok. Od futbalistu, akým je 20-ročný mladík, by sa však malo očakávať, že bude podávať vyrovnanejšie výkony, častejšie preberie hru na seba a vytvorí väčšiu hrozbu pod bránkou súpera. Zvládne Ansu túto výzvu a svojím výkonom proti Girone ukáže Xavimu, že tréner Blaugranas na neho môže staviť? To sa dozvieme o niekoľko hodín.

zdroj: fbref.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-01-28 13:37:44
Treba byť trpezlivý má len 20 nemôžme každého hráča odpísať keď jeho forma nieje optimálna a hlavne keď vieme že na to má . Ja v neho verím .
2023-01-28 14:04:31
Určite sa dostane do formy netreba ho ihned odsudzovať ma len 20 a o jeho talente vieme aj sme ho vydeli