Zverenci Xaviho Hernándeza dokázali vyhrať tretí zápas v rade najtesnejším gólovým rozdielom. Tentokrát berú plný počet bodov z Girony. Poďme hodnotiť jednotlivých hráčov Blaugranas.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,6

Ter Stegen nemal po väčšinu zápasu vážnejšie problémy a ako vždy dobre rozohrával loptu.

Koundé - 7,0

Solídny na pravej strane a neustále sa snažil byť k dispozícii pri držaní lopty. Kounde výborne vyvážal loptu a dnes bol opäť vo veľmi dobrej forme.

Araujo - 7,1

Veľmi dobrý zápas zo strany stopéra, ktorý dokázal Girone skomplikovať každý jeden útok. Bezchybné boli aj jeho dlhé prihrávky. Je zrejmé, že ako futbalista sa naďalej rozvíja.

García - 7,5

Od začiatku výborne zapadol do stretnutia a fantasticky pracoval s loptou. Zozadu prelamoval línie a využíval diery v rozostavení súpera na rozohrávku. V koncovke zápasu bol ako skala, pomohol tímu udržať si čisté konto.

Alonso - 6,1

Nepatrí medzi najrýchlejších hráčov, preto ho súper nemal problém ubrániť na ľavej strane obrany. Nedokázal si poradiť ani s ofenzívnou energiou vlastného tímu.

Gavi - 6,4

Podal dobrý výkon, ako na poste centrálneho záložníka, tak aj na pozícii krídelníka po tom, čo sa Dembélé zranil. V strede ihriska sa však dopustil viacerých faulov, ktorým sa dalo vyhnúť.

Busquets - 6,2

Kapitán Barcelony si z času na čas dobre vymenil loptu s Pedrim a De Jongom, ale pri viacerých príležitostiach to nebolo úplne dobré, kvôli čomu zastavil rodiace sa útoky tímu.

De Jong - 6,1

Holanďan dnes zahral na stiahnutejšej pozícii, sťahoval sa, aby kryl Alonsa a prelamoval línie. V defenzíve bol spoľahlivý, zastavil niekoľko brejkov Girony. V druhom polčase však hral nervóznejšie.

Raphinha - 6,3

Sporadicky dokázal prihrávkou prelomiť líniu súpera, ale podobne ako ostatní hráči Barcelony, jeho prihrávky nemali oči. Vzhľadom na zranenie Dembélého bude Raphinha hrávať častejšie a určite musí podať kvalitnejšie výkony.

Fati - 6,3

Dnes ho zradil prvý dotyk s loptou, no často sa sťahoval hlbšie po loptu, aby fungoval ako ideálna spojka medzi zálohou a ofenzívou.

Dembélé - 5,9

Nie je čo hodnotiť, nakoľko sa zranil a musel striedať už v 26. minúte. Čerstvé info je také, že zranenie nie je vážne a od futbalu si oddýchne na 2-3 týždne.

Náhradníci

26' Pedri - 7,7

Nahradil zraneného Dembélého a do stredu zálohy Blaugranas vniesol potrebný pokoj. Aj keď zjavne nebol v najlepšej forme, nakoniec strelil jediný gól zápasu vo svojom 100. vystúpení v drese Blaugranas.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

46' Alba - 7,5

Alba dnes skutočne zmenil obraz hry, keď nastúpil na druhý polčas. Na ihrisko vniesol potrebnú kreativitu v záverečnej tretine ihriska. Prihral na gól Pedrimu.

81' Balde - 6,1

Svojou mimoriadnou rýchlosťou zachytával protiútoky súpera na svojej strane, ale do zápasu zrejme zasiahol neskoro.

88' Kessíe - 5,9

Na ihrisko naskočil v úplnom závere.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

8 komentáre
2023-01-28 19:43:21
Stegen 6,6?????
paprik Premium
2023-01-28 19:52:47
Co to hodnotenie pisala Garciova mama? Dnes nehral zle,ale urcite nabol o O,4 a 0,5 bodu pred Araujom a Koundem.