Po tom, čo Barcelona vo štvrťfinále vyradila Real Sociedad, si zabezpečila účasť v semifinále Copa Del Rey, kde sa bude usilovať o svoj 32. titul v španielskej pohárovej súťaži.

Cesta do finále by však mohla byť náročná, keďže Barcelona sa v semifinále stretne s Realom Madrid. Pre Kataláncov je to ďalší možný ťažký zápas po tom, čo v predchádzajúcom kole prešli cez Real Sociedad. Nie všetci však nad výsledkom dnešného žrebu lamentujú. Novinár Sique Rodríguez tvrdí, že šatňa Barcelony si v semifinále priala práve madridský Real. Preto je s výsledkom žrebu spokojný.

Katalánci predtým v tejto sezóne La Ligy podľahli svojmu úhlavnému rivalovi 3:1. Za túto prehru sa však odplatili tým, že vo finále Supercopa de España zdolali Los Blancos rovnakým výsledkom. Víťazstvo pomohlo Xavimu Hernandezovi získať prvú trofej s Barcelonou. Tréner Kataláncov má teraz proti Realu Madrid vyrovnanú bilanciu, v štyroch súťažných zápasoch dosiahol dve víťazstvá a dve prehry.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Nadchádzajúci zápas Barcelony proti Realu Madrid je pre Xaviho príležitosťou nakloniť misky váh na svoju stranu. Barcelona v súčasnosti dosahuje výborné výsledky, aj keď môžeme dvihnúť varovný prst z hľadiska predvedených výkonov. Čo sa týka zápolenia v pohári, prvé semifinálové El Clásico sa odohrá 28. februára alebo 1. či 2. marca na Bernabéu a odveta niekedy 4., 5. alebo 6. apríla na Camp Nou. Netreba zabúdať, že El Clásico sa odohrá aj v lige a to 19. marca. Aj tento súboj bude nesmierne dôležitý.

zdroj: Sique Rodriguez
foto: twitter/rfef

Diskusia

2 komentáre
2023-01-30 15:27:32
real bude mat v tych dnoch velmi tazky program, co by nam mohlo hrat do karat
2023-01-30 16:51:51
Dosť to pripomína sezónu (neviem presne ktorú možno 2011) PeP vs Mou, keď sa hrali El classica za sebou