Od víťazstva Argentíny na Majstrovstvách sveta vo futbale 2022 v Katare uplynulo niečo vyše mesiaca. Juhoamerická krajina na čele s kapitánom a legendou Lionelom Messim priniesla domov trofej po dlhých 36 rokoch čakania.

Messi odohral fantastický turnaj, keď získal Zlatú loptu pre najlepšieho hráča turnaja a zároveň sa stal ako druhým najlepším strelcom súťaže. 35-ročný bývalý kapitán Barcelony sa nedávno rozprával s Andym Kusnetzoffom v relácii Perros de la Calle a priblížil svoje pocity po zisku jedinej trofeje, ktorá mu unikala počas takmer celej kariéry.

"18. decembra sa pre mňa všetko zmenilo. Splnilo sa mi to, o čom som sníval a čo som si želal počas celej kariéry," povedal Messi. "Trofej z Majstrovstiev sveta ma zavolala a povedala: 'Poď a chyť ma, teraz sa ma môžeš dotknúť!"

Argentína vyhrala Mmajstrovstvá sveta, keď v Katare v napínavom finále zdolala úradujúcich majstrov Francúzska po penaltovom rozstrele. Gonzalo Montiel bol hráčom, ktorý v rozstrele strelil víťazný pokutový kop Albicelestes. A Messi pripomenul, čo sa mu preháňalo hlavou v čase Montielovej penalty: "Pred Montielovou penaltou som sa modlil k Bohu, ktorý ma sprevádzal počas celej mojej kariéry, aby to cachete [Montiel] uzavrel, aby nás už viac netrápil."

V priebehu turnaja v Katare sa odohralo mnoho ikonických momentov, ale jedným, ktorý sa najviac vryl do pamäte fanúšikov, je Messiho oslava, pri ktorej si pred holandskou striedačkou zakrýval uši po tom, ako na neho Louis van Gaal pred zápasom slovne zaútočil: "Vyšlo to zo mňa prirodzene. Niektorí spoluhráči mi povedali, čo Van Gaal pred zápasom povedal. Nerád zanechávam tento obraz, ale vyšlo to takto, bolo tam veľa nervozity."

Vzhľadom na to, čo dosiahol, sa príval želaní a gratulácií pre argentínskeho internacionála vždy očakával. A bývalý kapitán Barcelony prezradil, koľko správ dostal po triumfe na šampionáte: "Môj WhatsApp po víťazstve na majstrovstvách sveta explodoval. Začal som odpovedať svojej rodine, ale potom som na správy odpovedal niekoľko dní. Na Instagrame som mal milión správ a zablokovali ma. Stále som dojatý, keď vidím na sociálnych sieťach videá, v ktorých sa píše, že sme majstri sveta," dodal.

Fotografia, na ktorej nesie Svetový pohár, sa stala najlajkovanejším obrázkom na Instagrame a prekonala všetky možné rekordy v počte lajkov a komentárov. Hviezda PSG o tom povedala: "Nechcel som mať fotku s najväčším počtom lajkov na Instagrame, ani nič podobné. Ľudia jednoducho chceli vidieť moje fotky s trofejou z Majstrovstiev sveta. Ja som ten, kto spravuje moje konto na Instagrame, nie nejaká spoločnosť alebo iná osoba," prezradil ďalej Messi.

Messi sa stal prvým kapitánom Argentíny, ktorý vyhral Majstrovstvá sveta po legendárnom Diegovi Maradonovi. A Leo verí, že jeho bývalý tréner národného tímu, ktorý zomrel v roku 2020, nad ním bdel, keď doviedol národ k triumfu na MS. "Myslím si, že Diego aj veľa ľudí, ktorí ma majú radi zhora, boli silní a povzbudzovali ma," povedal. "Keby tam Diego bol, odovzdal by mi trofej z Majstrovstiev sveta. Tá fotografia by bola veľmi pekná," dodal.

Na margo najťažšieho zápasu, ktorý Argentína na turnaji odohrala, Messi poukázal stretnutie skupiny C proti Mexiku: "Bol to veľmi ťažký zápas: "Myslím, že najťažší zápas, ktorý sme odohrali, bol proti Mexiku. Vo všetkých zápasoch na Majstrovstvách sveta sme boli lepší ako naši súperi, pretože sme vždy vedeli, čo musíme v každom zápase urobiť. Náš trénerský štáb nás veľmi dobre pripravil," dodal ďalej.

Keď hovoril o svojom vystúpení na streame bývalého argentínskeho spoluhráča a blízkeho priateľa Sergia Agüero, Messi povedal: "Som rád, že sa mi to podarilo. Keď mi Agüero povedal, aby som prišiel na stream, povedal, že chce robiť stream len so mnou. Ja som však povedal: 'Nie, to by bolo pre ľudí príliš nudné, zavoláme ostatných spoluhráčov'. A pridal sa Papu a ďalší. Stream s Agüerom prišiel prirodzene. Páčilo sa mi to. Myslím si, že je dobré osloviť ľudí takýmto spôsobom. Nech vidia našu realitu, každodennosť."


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Útočník Paris Saint-Germain na záver povedal: "Som rád, že sa mi to podarilo. Boh to mal pre mňa pripravené. A nebol lepší moment ako tento. To isté platí aj o Copa América. Každý deň ďakujem Bohu, viac si od neho nemôžem priať."

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-01-30 20:24:27
Ďakujem za pekný článok ?
2023-01-30 20:44:09
Krása a jednoduchosť Messiho, pravý šampión ?