FC Barcelona oficiálne potvrdila odchod Héctora Bellerína z Camp Nou. Novým klubom pravého obrancu sa stane Sporting Club de Portugal.

FC Barcelona verejne vyjadruje vďaku Bellerínovi za jeho angažovanosť a oddanosť a želá mu všetko najlepšie a veľa úspechov v budúcnosti.

Treba pripomenúť, že Héctor Bellerín má na konte celkovo 7 štartov za prvý tím FC Barcelona. Klub oznámil jeho príchod do tímu Blaugranas po tom, čo v lete 2022 opustil Arsenal. Pravý obranca sa tak vrátil do Barcelony 11 rokov po tom, čo v roku 2011 opustil La Masiu, odkiaľ následne odišiel do Londýna.

V prvom tíme debutoval 10. septembra v ligovom zápase proti Cádizu (4:0). Odvtedy odohral ďalšie dva ligové zápasy, dva zápasy v Kráľovskom pohári a dva zápasy Ligy majstrov, celkovo sedem zápasov, z toho päť v základnej jedenástke.

Hector Bellerín sa sťahuje do Sportingu CP, kde by mal nahradiť odchádzajúceho Pedra Porra do Tottenhamu. Kluby nezverejnili výšku prestupu, ale podľa posledných správ zaplatí Sporting 1 milión eur + 1 milión eur v bonusoch. Okrem toho sa od Barcelony očakávalo, že si zabezpečí percentuálny podiel z akéhokoľvek budúceho predaja.

Albert Botines, Bellerínov agent, pre Gerarda Romera poveda: "Hector chcel hrať viac. Mal veľa ponúk, ale vybral si Sporting. Barça za tento prestup zarobí určitú sumu."

zdroj: fcbarcelona.com
foto: twitter

Diskusia

2 komentáre
2023-02-01 08:21:41
A vyšel nakonec ten Julian Araujo? Jestli né, tak je to další nepochopitelnej přestup po Depayovi. Nějak se nám ten kádr totiž zužuje a před námi strašně nabitej půl rok
2023-02-01 09:43:57
bellerin bol ulet, dobre, ze je prec