Dani Alves je naďalej vo väzbe a podľa najnovších správ právnik, ktorého si Brazílčan najal, už podal 24-stranové odvolanie proti rozhodnutiu súdu o dočasnom zadržaní hráča až do súdneho procesu. Katalánske médiá sa dostali k týmto dokumentom, ktoré prinášajú do prípadu nový aspekt.

Alves by rád počkal na proces na slobode, aj keby musel zaplatiť vysokú kauciu a zostať v Barcelone. Podľa médií mal súhlasiť s tým, že mu budú odobraté pasy, že sa bude dostavovať na miesta určené súdom, alebo dokonca nosiť špeciálny náramok na ruke, aby bolo možné overiť, kde sa zdržiava. V uvedenom odvolaní Alvesova obhajoba poukazuje na to, že riziko úteku futbalistu je nízke, najmä preto, že už nemá športové povinnosti v klube Pumas, ktorý s ním ukončil zmluvu. Bol predložený aj list vlastníctva domu v Katalánsku, kde v súčasnosti žije Brazílčanova manželka, čo naznačuje, že 39-ročný Brazílčan má v Španielsku kde bývať. O prepustení alebo nepustení Alvesa rozhodne odvolací súd, ktorý musí o odvolaní upovedomiť sťažovateľku, ktorá bude mať päť dní na predloženie svojich argumentov. Rozhodnutie bude vynesené čoskoro, ale ešte nie tento týždeň.

Časť odvolania obsahuje aj dôvody, ktoré vyvolávajú pochybnosti o dôveryhodnosti výpovede poškodenej ženy, uviedol denník El Periódico. Zábery z kamier vo vyhradenej časti diskotéky, kde sa mali nachádzať Alves a jeho údajná obeť spolu so svojimi známymi, podľa Brazílčanových obhajcov poukazujú na to, že výpovede obžaloby sú nekonzistentné a môžu byť výsledkom "skreslenia príbehu". Podľa Antena3 právnici spochybňujú verziu ženy a dokonca aj to, že došlo k sexuálnemu útoku. Pochybnosti vraj vyvoláva skutočnosť, že atmosféra zachytená na kamerách sa vymyká kontextu zastrašovania, strachu a nadvlády (ako malo naznačovať obvinenie) a že sa prítomní v miestnosti zabávajú. Čo sa týka neskorších udalostí, ktoré sú predmetom tohto prípadu, Dani Alves bol spozorovaný, ako ide doľava a vchádza cez dvere na toalety. O dve minúty neskôr žalobkyňa po tom, čo strávila tento čas rozhovorom s priateľmi a čašníkom, pristúpi k týmto dverám a sama cez ne vstúpi. Bez toho, aby ju Alves viedol alebo aby jej otvoril dvere. Podľa obhajcu "zábery hovoria samy za seba".

 


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Hráčova obhajoba ďalej tvrdí, že k pohlavnému styku došlo dobrovoľne a že 39-ročný muž menil svoje výpovede zo strachu, aby niečo neprezradil pred svojou manželkou a deťmi. Objavili sa správy, že Alvesova manželka už podala žiadosť o rozvod, ale nie je to oficiálne. Na druhej strane El Periódico uvádza, že odtlačky prstov nájdené v kúpeľni zatiaľ potvrdzujú polohu, ktorú opísala obeť. V jej tele sa našli aj stopy spermií, ktoré sa musia porovnať s Alvesovou DNA.

zdroj: El Periodico
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-02-02 08:50:27
Tak kdy teda porovnaji ty vzorky. Nějak to trvá.....jsem zvědav jak to dopadne....teda nejwn ty vzorky....zvlášť pokud je to slovo proti slovu...zbytek včetně kamerovych záznamu kdo jak kam vesel jsou jen taková pomocná vodítka.
jirkam Premium
2023-02-02 09:19:05
Psal,jsem to u jiného článku, podotýkám jsem psycholog,že 15 minut nesvědčí o znásilnění,nikdy,v praxi jsem nezažil tak,dlouhé "znasilneni" a,byl jsem označen za,debilního.,
Poprosím,příště číst z,porozuměním., podle,mne mee too