O prípade Daniho Alvesa sa takmer denne objavujú nové informácie. Mimoriadne aktívny je v tomto smere katalánsky denník El Periódico, ktorý sa dostal k dokumentom nariaďujúcim zadržanie Daniho Alvesa. Iné médiá poukazujú na to, pobyt vo väzení môže futbalistu zruinovať aj finančne.

Novinári denníka El Periódico oznámili, že sudkyňa Anna Marin, ktorá rozhodla o ponechaní Daniho Alvesa vo väzení až do súdneho procesu, v odôvodnení rozhodnutia napísala, že "existuje viac než dosť indícií na to, aby sa dospelo k záveru, že v noci 31. decembra došlo na diskotéke Sutton v Barcelone k znásilneniu a že podozrivým je páchateľ". Prípad nevyzerá pre Brazílčana dobre, ale sudca tiež zdôraznil, že konanie sa ešte len začalo a v tejto chvíli nie je nič isté.

Alvesov právnik Cristobal Martell už podal odvolanie proti rozhodnutiu o zatknutí. Domnieva sa, že policajné vyšetrovanie bolo "neobjektívne", a tiež poukazuje na to, že niektoré prvky dôkazov "nie sú také zjavné, rozhodujúce a zničujúce, ako zaujato predpokladá protokol sudcu, ktorý prijíma rozhodnutie takmer nekritickým a nie veľmi starostlivým spôsobom". Martell sa domnieva, že nahrávky z diskotéky spochybňujú niektoré tvrdenia obete počas výpovede, ktoré sudca označil za dôveryhodné. Obhajca tvrdí, že tieto výpovede sú "nekonzistentné z dôvodu ich nepresnosti" a "radikálne odporujú" verzii obete.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Nevieme, čo je na priebehu udalostí pravdivé, ale môžeme si byť istí, že Alves má teraz veľké problémy. Niektoré médiá uvádzajú, že jeho manželka žiada o rozvod, hoci ona sama to verejne nepriznala. Futbalistu tento prípad zasiahol aj po finančnej stránke. Klub Pumas sa nielenže rozhodol ukončiť jeho zmluvu, ale dokonca požaduje odškodné vo výške približne 4,5 milióna eur, pričom sa odvoláva na klauzulu, ktorá stanovuje trest pre hráča v prípade dopingu alebo iného verejného škandálu alebo spáchania trestného činu. Alves už vraj túto informáciu dostal prostredníctvom svojho právnika. Okrem toho denník Ara uvádza, že dvaja z troch obchodných partnerov Alvesa už pozastavili zmluvu a jeden ju jednostranne zrušil. Alves mal od nich dostávať 30 000 až 50 000 eur štvrťročne za reklamu a obrazové práva.

Podľa denníka La Sexta sa dnes uskutoční dôležité pojednávanie, na ktorom bude vypovedať osem svedkov - priateľ a bratranec obete, Alvesov priateľ a zamestnanci diskotéky.

zdroj: El Periodico Ara
foto: twitter

Diskusia

4 komentáre
2023-02-03 10:46:48
Ta sudkyňa tomu nerozumie. Psychológ z tejto stránky už rozhodol , že znásilnenie nemôže trvať 15 minút.,,Škoda že tam nemajú Žilinku ten by to vzal na vedomie a vďaka 363-ke by si Dany už užíval slobodu."
2023-02-03 13:51:24
Ja som trestny advokat a v rozhodnutiach o vzati do vazby je celkom bezne ze sudca pouzije slovne spojenie "dostatocne odovodneny zaver" a tyka sa to len dovodov vazby alebo ze sud dospel ku zaveru ze sa skutok mohol stat tak akobopisuje poškodený nakolko jeho vypoved povazuje za doveryhodnu. No je to stale len ku dovodom vazby, z toho co zverejnili noviny im to stoji dodt na vode. No to nemusi byt vsetko co zatial bolo zverejnene.