Ďalší zmätok v súvislosti s reakciou hostí na bezpečnostný protokol zavedený na Camp Nou. Tentoraz sa Sevilla rozhodla podať oficiálnu sťažnosť v súvislosti s tým, že jej fanúšikovia nemajú možnosť vstúpiť na Camp Nou vo farbách svojho klubu mimo sektoru, ktorý je oficiálne pridelený hosťujúcemu klubu.

Text oficiálneho oznámenia zverejnený na webovej stránke Sevilly:


"Sevilla predložila FC Barcelona oficiálnu sťažnosť týkajúcu sa opatrenia, ktoré klub prijal s cieľom zabrániť predaju vstupeniek pre sevillistas, ako aj zabrániť im vstúpiť na štadión s emblémami klubu, pričom rovnakú sťažnosť zaslala La Lige.

Sevilla chce vyjadriť svoje prekvapenie a nesúhlas s varovaním, ktoré dostáva fanúšik, ktorý má záujem o kúpu vstupenky prostredníctvom oficiálnych kanálov FC Barcelona na zápas, ktorý sa bude hrať túto nedeľu na Camp Nou o 21:00. Toto varovanie je doslova uvedené takto: "Pre priaznivcov Sevilly je zakázaný predaj vstupeniek. Vstup na štadión je zakázaný fanúšikom, ktorí majú na sebe dres Sevilly alebo emblémy Sevilly.

Klub nerozumie prezentovanému posolstvu ani úprave predpisov, že fanúšik Sevilly nemôže vstúpiť na štadión v drese alebo šále svojho tímu, aj keď je zápas považovaný za vysoko rizikový."


Nie je to prvýkrát, čo hostia vyjadrili svoj nesúhlas s konaním Barcelony. Pripomeňme, že katalánsky klub zmenil svoj bezpečnostný protokol tak, že na zápasy, ktoré nezávislé orgány klasifikovali ako "rizikové", mohli fanúšikovia súpera vstupovať vo svojich farbách len do vyhradených sektorov. Espanyol proti tomu ostro protestoval pri príležitosti decembrového derby. V médiách sa objavili aj správy, že to tak bude aj v prípade súboja s Realom Sociedad, ale tento zápas nakoniec nebol označený za rizikový a fanúšikovia hostí sedeli aj mimo sektora určeného pre hostí, ako bolo vidieť na záberoch počas stretnutia. V oznámení Sevilly sa síce neuvádza, do ktorých sektorov nesmú fanúšikovia v jej farbách vstúpiť, ale zrejme sa to týka zóny za sedadlami určenými pre hostí.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Barcelona sa po fiasku v zápase proti Eintrachtu v Európskej lige rozhodla zaviesť vyššie uvedené riešenie. Fanúšikovia z Nemecka v podstate obsadili Camp Nou a správy zo stretnutia naznačovali, že fanúšikovia Barcelony sa na vlastnom štadióne nemohli cítiť bezpečne. Klub sa preto rozhodol, že takáto situácia sa už nemôže opakovať. V španielskej fanúšikovskej kultúre nemusí byť predstavené riešenie typické, ale iných krajinách v Európe je úplne bežné, že fanúšikovia hostí si môžu zakúpiť vstupenku len na sektoru hostí.

zdroj: SevillaFC.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
Lapi Premium
2023-02-05 10:33:06
Podľa môjho názoru je to totálna sprostosť. Áno na lístky by mali mať v prvom rade nárok domáci fanúšikovia, ale ak sa neminú tak by bolo lepšie ich predať hoc aj hosťujúcim fanúšikom. Je to lepšie pre atmosféru a hlavne aj pre klubovú kasu ak sa štadión vypredá. A neviem prečo by nemohli nosiť farby svojho klubu aj mimo sektor ak sú normálni a vedia sa správať? Na iné prípady by tam mala byť usporiadateľská služba. Na iných štadiónoch bežné vidieť sedieť ľudí v barcelonských dresoch vo všetkých sektoroch.
2023-02-05 11:38:39
V Anglicku bežná prax že v klubových farbách iného tímu len v hosťujúcom sektore, Španielsko asi iná krajina s cudnymi pravidlami