Zverenci Xaviho Hernándeza si vo včerajšom ligovom zápase poradili so Sevillou 3:0, hoci v prvom polčase sa Kataláncom nedarilo podľa očakávaní. V druhom dejstve to bola iná pesnička a viacero hráčov zažiarilo. Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 7

V prvom polčase nemal čo robiť, keďže Sevilla ani raz nevystrelila na jeho bránu. No nezapotil sa aj v druhom dejstve. Bez problémov vychytal 15. čisté konto v sezóne.

Koundé - 7

V úvode zápasu bránil spoľahlivo, ale zanechal dojem, že jeho kombinačná hra v záverečnej tretine by mohla byť o niečo lepšia.

Araujo - 7

Uruguajčan bol najpresnejším hráčom večera, keď zaznamenal takmer 97% úspešnosť svojich prihrávok. V obrane nemal príliš veľa práce, ale keď bolo treba, počínal si dobre.

Christensen - 7,4

V prvom polčase ukázal nemilosrdný výkon, keď vyhral všetky osobné súboje. Zaznamenal 100 dotykov s loptou a najviac presných prihrávok v zápase.

Alba - 9,1

Obranca bol jednou z najčastejšie využívaných zbraní Barcelony, keď sa neustále snažil prebíjať cez obranu súpera. Vo veľkom sa zapájal do kombinácie s Gavim. Prihral na gól, jeden aj strelil a stíhal aj brániť. Fantastický výkon.

Pedri - 7,8

Nemal prsty v žiadnom góle, no pre spoluhráčov vytvoril 6 šancí, z toho jednu tutovku. Zaznamenal 100% úspešnosť driblingu a tiež 14 prihrávok vo finálnej tretiny.

Busquets - 6,5

Zranil sa hneď v úvode stretnutia a tak nie je čo hodnotiť. S členkom by mal byť mimo hru približne 2-3 týždne.

De Jong - 7,5

Pri absencii Busquetsa Holanďan potiahol celé mužstvo a výnimočným výkonom zaujal na poste pivota. Len počas úvodných 45 minút ukázal viac ako 50 dotykov s 96% presnosťou prihrávok a siedmimi prihrávkami do finálnej tretiny. Výborne hral aj v druhom polčase a mal prsty v treťom góle.

Raphinha - 8,9

Na pravom krídle bol veľmi silný, no v prvom polčase mu chýbala kreativita vo finálnej tretine. Každú akciu uzatvoril centrom a to nebolo vždy najlepšie riešenie. V druhom polčase však nastúpil ako vymenený, prihral na gól Gavimu, sám jeden strelil a takisto mal prsty aj v treťom góle tímu.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Lewandowski - 7,4

Odohral veľmi dobrý zápas a svojim pohybom významne pomáhal spoluhráčom. Nedal však gól, hoci šance mal. Tú najväčšiu z 26. minúty mu bravúrnym spôsobom vychytal Bono.

Gavi - 8,1

Opäť si zahral na krídle a jeho úlohou bolo vypomáhať Lewymu. A darilo sa mu, keď vytvoril 2 šance a v 70. minúte dokonca strelil gól.

Náhradníci

8' Kessíe - 7,5

Hneď v úvode stretnutia nahradil Busquetsa a nečakane dostal zriedkavú šancu ukázať svoju hodnotu aj v La Lige. A tejto šance sa chytil naplno. Dokonca veľmi umne prihral Albovi na gól.

80' Fati - 5,8

Do zápasu zasiahol neskoro na to, aby mal nejaký vplyv na dianie na ihrisku.

80' Alonso - 6

Odohral menej ako 15 minút miesto Arauja.

83' Balde - 6,1

Nastúpil v koncovke zápasu namiesto Albu.

84' Ferran Torres - 5,8

Takisto si zahral len niekoľko minút.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2023-02-06 09:36:39
Včera jeden zo slabších výkonov Koundeho. V zadu nemal moc práce, ale čo sa týka dopredu to bolo slabšie, veľa nepresností.
2023-02-06 09:55:43
Som velmi milo prekvapeny z výkonov Christensena. Vcera to bol majsterstuck. Prvy gol po jeho centri na Raphinhu. Hral parádne