Hneď na začiatku zápasu, už v 8. minúte zápasu proti Seville, opustil hraciu plochu Sergio Busquets a nahradil ho Franck Kessíe. Dôvodom bolo zranenie, ktoré Španiel utrpel po zákroku Youssefa En-Nesyriho, po ktorom sa kapitánovi neprirodzene ohol členok. 34-ročný záložník by mohol vynechať prvý zápas Európskej ligy proti Manchestru United.

V šiestej minúte zápasu fauloval útočník Sevilly Youseff En-Nesyri Sergia Busquetsa, v dôsledku čoho si kapitán poranil členok. Kapitán Barcelony nemohol pokračovať v hre a zvyšok zápasu strávil na lavičke náhradníkov. Tím však jeho absenciu príliš nepocítil a sebavedomo zdolal Sevillu 3:0.

Prvé správy z okolia samotného hráča naznačovali, že Busquets bude mimo hry približne 2-3 týždne, čo by s najväčšou pravdepodobnosťou znamenalo, že sa nestihne zotaviť do prvého zápasu 1/16finále Európskej ligy proti Manchestru United. Na druhej strane zdroje zo šatne tvrdia, že Busquetsova absencia bude obmedzená na dva týždne. Javi Miguel z madridského denníka AS, ktorý má veľmi dobré kontakty v lekárskom oddelení FC Barcelona, uvádza, že Busi bude mimo hru minimálne 15 dní, čo znamená, že v najlepšom prípade by stihol odvetu Európskej ligy proti United na Old Trafford.

Zápasy, ktoré môže vynechať Sergio Busquets

12. februára 2023 | Villarreal - FC Barcelona (La Liga)
16. februára 2023 | FC Barcelona - Manchester United (Európska liga)
19. februára 2023 | FC Barcelona - Cádiz (La Liga)
*23. februára 2023 | Manchester United - FC Barcelona (Európska liga)
*26. februára 2023 | Almería - FC Barcelona (La Liga)

zdroj: mundodeportivo.es as.com
foto: twitter

Diskusia

6 komentáre
2023-02-06 10:49:04
Ked vidim ten ohnuty clenok ma napadne spomienka, ako sme na kupalisku hrali bosi na trave futbal a zakopol som do nejakeho trsu travy a takto podobne sa mi vykrutila noha - neskutocna bolest, ledva som prisiel domov.....
2023-02-06 10:58:29
No nič Dedo sa nám zranil ale ako sa to povvie zranenie jedného hráča je príležitosť pre druhých hráčov sa ukázať tak dúfam že to využiju