Barcelona zaknihovala jasný triumf 3:0 nad Sevillou Jorgeho Sampaoliho a zvýšila svoj náskok na čele priebežného poradia La Ligy na osem bodov.

Barcelona nastúpila na zápas s vedomím, že Real Madrid prehral svoj zápas s Malorkou, a tak sa snažila využiť zaváhanie úhlavného rivala a navýšiť bodový rozdiel medzi oboma tímami. Jordi Alba otvoril skóre duelu v druhom polčase a potom Gavi pridal druhý gól katalánskeho celku. Rafinha, ktorý pripravil druhý gól, potom v 79. minúte zvýšil na 3:0, čím uzavrel skóre konfrontácie.

Brazílsky krídelník sa od svojho letného príchodu dostal pod paľbu kritiky za to, že nedosiahol také výkony, aké sa od neho očakávali. V posledných zápasoch však bývalý hráč Leedsu United ťahá za nitky a jeho prínos do tímu je zjavný.

V roku 2023 sa Raphinha priamo podieľal na ôsmich góloch vo všetkých súťažiach (4G, 4A) - viac ako ktorýkoľvek iný hráč La Ligy. Brazílsky krídelník medzitým predbehol aj Ousmaneho Dembeleho (7) a stal sa hráčom Barcelony s najväčším počtom asistencií v tejto sezóne vo všetkých súťažiach (8).

Blaugranas odohrali takmer bezchybný zápas a Seville v zápase neponúkli takmer žiadnu šancu. Preto nebolo prekvapením, že líder La Ligy dosiahol ďalšie čisté konto - svoje 15. v tejto sezóne. Barcelona sa tak stala prvým tímom v histórii La Ligy, ktorý zaznamenal 14 víťazstiev s čistým kontom v prvých 20 zápasoch ligovej sezóny.


KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Katalánci sú teraz druhí na zozname tímov, ktoré inkasovali najmenej gólov (7) po 20 ligových zápasoch v histórii ligy. Menej gólov v tejto fáze ligovej sezóny dokázalo inkasovať iba Deportivo La Coruña (6 v sezóne 1993/94).

Víťazstvom nad Sevillou sa Xavi vyrovnal Pepovi Guardiolovi, ktorý získal 109 bodov v prvých 46 zápasoch La Ligy na trénerskej stoličke Barcelony. Viac bodov po 46 zápasoch má len Luis Enrique (112).

zdroj: barcauniversal.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-02-06 13:32:06
najviac zo vsetkeho si uzivam nasu obranu. uz len obranna stvorica je velmi silna. MATS chyta paradne. Christiansen prijemne prekvapil, popravde prilis som mu neveril, Kounde na pravom obrancovi zatial nie je dokokonaly do predu, ale do zadu je to skala, Balde to je dar z nebies, dari sa aj Albovi. aj ked nehrame na 4 zaloznikov, tak je defenziva pevna, ale ak hrame, tak super sa ledva dostane do priestorov okolo nasej 16ky a tam to ma velmi tazke. pekny obrat od nekonecnej doby, ked obrana bola nasou velkou slabinou
2023-02-06 13:38:12
Už len dokúpiť top pravého beka a je to v suchu)